Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Heinz lanserar efterlängtade pastasåser – 150 år senare än planerat

25 apr, 2024 
AvNami Kawakita
Heinz lanserar efterlängtade pastasåser – 150 år senare än planerat
Heinz ketchup är sedan länge en grundpelare i våra kylskåp och nu får den sällskap av tre goda pastasåser – resultatet av en 150 år lång kärlekssaga med tomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Sedan 1869 har Heinz bemästrat konsten att odla tomater. Idag, över 150 år senare, har varumärket uppnått en perfekt harmoni av expertkunskap och naturliga ingredienser. Deras ketchup är en klassiker som har en given plats i våra hem och nu får Heinz-familjen en efterlängtad utökning med tre nya pastasåser.

Pastasåserna är tillverkade i Italien av 100 % naturliga ingredienser med samma goda smak från solmogna kvalitetstomater som kunderna är van vid. Såserna innehåller inget tillsatt socker och kan värmas i sin enkelhet eller användas som bas i ett recept.

Annons

Livet har en tendens att bli komplicerat ibland och då längtar många efter det enkla och bekväma. Nu blir det lite enklare att laga goda och snabba måltider hemma – utan att tumma på kvaliteten. Såserna passar bra för vegetarianer, två av tre såser är dessutom veganska, de är helt glutenfria och bjuder på såväl klassiska som mer nyskapande smaker.

  • Sundried Cherry Tomato & Basil (vegansk)
  • Tomato & Chilli (vegansk)
  • Tomato & Mascarpone

Salsicciaköttbullar i tomatsås

Heinz nya pastasåser passar fint att använda som de är eller som bas i en god pastasås – gärna tillsammans med salsicciaköttbullar.

Annons

Du behöver:

6 färska salsicciakorvar
1 gul lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk tomatsås från Heinz
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Snitta upp korvarna och ta ur färsen ur korvskinnet. Blanda ihopa i en skål med lite olivolja. Forma och rulla till köttbullar
  2. Bryn i en varm panna. Ta ut köttbullarn och lägg åt sidan och sänk värmen. I samma panna fräs lök, vitlök & chili
  3. Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till. Slå på tomatkross och låt det koka ihopa ca 10 minuter. Häll allt i en mixer och mixa helt slät. Tillsätt i pannan igen med köttbullarna och låt dem koka i såsen 15-20 minuter
  4. Toppa med parmesan och persilja.
Använd såserna som bas i pastarätter eller som de är

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons