Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Här är restaurangerna med specialerbjudanden just nu

20 mar, 2020 
AvLisa Arnell
Restauranger med specialerbjudanden och hemkörning
Tider som dessa är det superviktigt att stötta sin lokala krog eller favoritrestaurang. Vi listar ställena med specialerbjudanden just nu – från hemkörning till specialmenyer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En konsekvens av Coronavirusets framfart är tomma restauranger och färre matbeställningar. En inte helt konstig följd av att många jobbar hemifrån, håller sig hemma av säkerhetsskäl eller har tvingats till karantän. Oavsett anledning medför det otroligt tuffa tider för restaurangbranschen.

Stureplansgruppen som äger flertalet restauranger i Stockholm kallar läget för ”en krissituation för besöksnäringen med hotande massuppsägningar” och lyfter i ett utskick att det nu är viktigare än någonsin att stötta restauranger och krogar.

Från take away till gratis hemkörning

Så för att förenkla för dig som har möjlighet och gärna vill stötta din favoritrestaurang har vi sammanställt en lista med ställen, mestadels ställen i Stockholm, men vi fyller på med fler ställen allt eftersom. Vissa ställen erbjuder take away för första gången, andra har specialerbjudanden – och många erbjuder gratis hemkörning.

Annons

Många krogar och restauranger har fortsatt öppet och välkomnar fortfarande (friska) gäster att boka bord. Oavsett om du gör det eller vill passa på att äta maten från din favoritrestaurang hemma i soffan, här är listan.

Listan uppdateras fortlöpande…

Restauranger med specialerbjudanden:

De allra flesta restaurangerna erbjuder idag hemkörning via partners som Foodora, Uber eats, Wolt, Favo, Godsmak, Ryska posten Skafferi med flera. Här har vi listat restauranger som har rabatter just nu eller take away som specialerbjudande under en begränsad period. 

L´Avventura

En favorititalienare erbjuder för första gången hemkörning av sin mat. Testa gärna vodkapastan eller någon (eller alla!) av deras förrätter. Läs mer och se menyn här >

Hillenberg

Niklas Ekstedts restaurang ett stenkast från Östermalmstorg har skapat en specialmeny för take away. Vi slår ett slag för tryffelpastan som är himmelsk. Se take away-menyn och beställ här >

Annons

Isaan´

Nyöppnade thairestaurangen på Berns erbjuder 20%  på all take away. Passa på att testa på Sayan Isakssons nyöppnade ställe hemma i soffan. Se menyn och beställ här >

Arnolds

Just nu är det 20% rabatt på notan, både take away och på plats i restaurangen. Beställ din take away här >

Meno Male

Sugen på riktigt god napolitansk pizza? Meno Male erbjuder 20% rabatt på all take away via deras app och hemsida! Rabattkod: grazie. Beställ din take away här >

Vau de Ville

Möjlighet till take away på hela menyn – med 20% rabatt. Läs mer och beställ här >

Asian Post Office

Erbjuder take away under lunchen. Vill du beställa hem till hela grannskapet får ni det hemkört gratis. Läs mer här >

Farang

Den populära restaurangen har nu börjat med take away via Foodora. Beställ här >

Wagamama

Asiatisk mat eller 20% på notan om man beställer hem via deras anknutna tjänster. Läs mer och beställ här >

Annons

Restaurang Prinsen

Sugen på husmanskost? Restaurang Prinsen erbjuder 20% på take away. Se meny och beställ här >

Giro Pizzeria

Just nu 15% rabatt på hela menyn – pizzorna kan självklart också göras glutenfria. Beställ här >

Holy Greens

Det populära salladsstället erbjuder just nu 50% rabatt på en sallad när du som ny användare beställer via appen. Se menyn här >

Bonnies

Är du sugen på klassiska köttbullar är det 20% på Bonnies. Se menyn och beställ här >

Nykokitchen

Erbjuder just nu 30% takeaway på alla beställningar. Läs mer här >

Calle P

Erbjuder 20% rabatt på all take away-mat. Se menyn och beställ här >

Bockholmengruppen

I gruppen ingår restauranger som Nybrogatan 38, Le Rouge, Lilla Paris, Bockholmen Hav & Restaurang, Djurgårdsbrunn, Vinköket, Meatballs for the People, Paraden, Spanjorskan och Österlånggatan 17)

Erbjuder fria hemleveranser via Foodora (start 13 mars och tills vidare.) Flera av restaurangerna ovan erbjuder även chambre séparée om man vill sitta avskilt.

* * *

PS: Om du vet om, eller har en restaurang, som borde vara med här på listan, skicka gärna ett mejl till oss så lägger vi till er på listan! Vi nås på [email protected].

LÄS MER:

Satsa på soul food – 5 hälsosamma recept för kropp och själ

ELLEs influencers om coronasituationen

Var social utan att lämna hemmet – här är apparna som gör det möjligt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons