Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Grönsaksstavar i ­krämig hummus

02 maj, 2025
AvMaja Rehwin
Grönsaksstavar i krämig hummus
Charlotte Strömvall
Grönsaksstavar och hummus är en match made in heaven och har en solklar plats i sommarens alla picknickkorgar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Grönsaksstavar i ­krämig hummus

Perfekt snacks att förbereda dagen innan picknick eller servera som tilltugg.

Grönsaksstavar och hummus i smidiga burkar
Grönsaksstavar i burk med vitlökshummusCharlotte Strömvall
Annons

6 stycken

Tid: 10 minuter

Du behöver:

Hummus:

1 burk kikärtor, 230 g avrunnen vikt
½ dl olivolja
½ vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
2 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Ev en skvätt vatten

Grönsaker:

4 morötter
1 gurka
1 knippe rädisor

5 smarta knep till picknickenBrand logo
5 smarta knep till picknicken

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt. Lägg ­sedan alla ingredienser till hummusen i en matberedare och mixa helt slät. Tillsätt ev lite vatten för att få den lösare. Smaka av med salt och ­peppar.
  2. Klicka ut hummusen i små burkar och skruva på locket. Förvara i kylen fram till ­servering.
  3. Skala och skär upp morötter och gurka i stavar och dela rädisorna på mitten.
  4. Vid servering, öppna ­burkarna och tryck ner grönsaksstavarna och servera ­direkt ur burkarna.

Foto: Charlotte T Strömwall

Annons