Grönsakspasta med färsk spenat
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
En lättlagad grönsakspasta räddar vilken vardagkväll som helst! Toppa med fetaost och färsk spenat vid servering.
Grönsakspasta med färsk spenat
Paprika, chili och vitlök blir en smakrik och fyllig sås till pastan. Toppa med fetaost.
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
400 g pasta, t ex penne
1 rödlök
200 g morötter
1 röd paprika
1 msk smör till stekning
1 burk krossade tomater
2 msk ajvar
1 ½ dl crème fraiche
Salt och svartpeppar
Till servering:
50 g färsk babyspenat
50 g fetaost
Bröd
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av.
- Skala och finhacka rödlöken. Skala morötterna och riv dem grovt. Skölj paprikan och skär den i mycket små tärningar.
- Stek rödlöken i smör i en kastrull i 2 minuter på medelvärme.
- Tillsätt morötter och paprika, och stek i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, ajvar och crème fraiche, och låt såsen koka upp. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter, och smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skölj och torka spenaten. Lägg upp den kokta pastan på 4 tallrikar, häll över såsen och strö över spenat och smulad fetaost. Servera rätten med varmt bröd.
Foto: Columbus Leth

