Grönsakspasta med färsk spenat

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på grönsakspasta med färsk spenat
En lättlagad grönsakspasta räddar vilken vardagkväll som helst! Toppa med fetaost och färsk spenat vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Grönsakspasta med färsk spenat

Paprika, chili och vitlök blir en smakrik och fyllig sås till pastan. Toppa med fetaost.

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

400 g pasta, t ex penne
1 rödlök
200 g morötter
1 röd paprika
1 msk smör till stekning
1 burk krossade tomater
2 msk ajvar
1 ½ dl crème fraiche
Salt och svartpeppar

Till servering:

50 g färsk babyspenat
50 g fetaost
Bröd

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på ­förpackningen och låt den rinna av.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skala moröt­terna och riv dem grovt. Skölj pap­rikan och skär den i mycket små tärningar.
  3. Stek rödlöken i smör i en kastrull i 2 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt morötter och paprika, och stek i ytterligare 2 minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater, ajvar och crème fraiche, och låt såsen koka upp. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter, och smaka av med salt och peppar.
  6. Servering: Skölj och torka spenaten. Lägg upp den kokta pastan på 4 tallrikar, häll över såsen och strö över spenat och smulad fetaost. Servera rätten med varmt bröd.

3 goda toppings till kladdkaka

Brand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Foto: Columbus Leth