Grillade fläskkotletter med äppelcoleslaw och hasselnötssmör

Recept på grillade fläskkotletter med äppelcoleslaw och hasselnötssmör

Betina Hastoft
Tänd grillen och lägg på ett par ordentliga fläskkotletter, gärna med ben. Till dessa äter ni frisk äppelcoleslaw och hasselnötssmör!
19 juli, 2022
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Grillade fläskkotletter med äppelcoleslaw och hasselnötssmör

Magiskt smör och coleslaw som passar till både kött, fisk, fågel och grönt!

Grilla fläskkotletter och servera med äppelcoleslaw och hasselnötssmör
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 fläskkotletter med ben
Olivolja
Salt och peppar
4 majskolvar

Hasselnötssmör:

50 g hasselnötskärnor
1 ekologisk citron
4 msk bredbladig persilja
125 g mjukt smör
Salt och peppar

Coleslaw med äpplen:

2 st fänkål
1 liten spetskål
2 äpplen
1 knippe bredbladig persilja
1 citron, pressad saft
1 ½ dl fin majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk socker
Salt och peppar

Grillad fläskfilé med harissamarinad och citron- och tomatquinoa

Gör så här:

  1. Hacka hasselnötterna grovt. Riv skalet av citronen fint. Skölj och hacka persilja fint. Rör ihop smöret med hasselnötter, citronskal och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg smöret på en bit plastfolie och forma till en avlång rulle. Lägg i kyl eller frys cirka 1 timme.
  2. Rensa/skölj spetskål och salladslök, och skär båda i tunna skivor, gärna på ett rivjärn eller mandolinjärn. Skölj äpplen och skär dem i tunna båtar. Skölj och hacka persilja. Vänd ihop äpple, fänkål, salladslök och persilja i en skål.
  3. Rör samman majonnäs, gräddfil, socker och citronsaft, krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över kålblandningen.
  4. Lägg majskolvarna på grillen med blasten kvar, och grilla dem runtom i totalt 20 minuter.
  5. Pensla kotletterna med olja, salta och peppra. Grilla cirka 5 minuter på varje sida.
  6. Skär hasselnötssmöret i skivor och servera det med coleslaw till de grillade kotletterna och majskolven.

Så gör du den uppfriskande drinken Sommar sour

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft