Grillad zucchinisallad med mozzarella
Dröm dig bort till varmare bredgrader med denna Medelhavs-inspirerade sallad!
8 bufféportioner
Du behöver:
2 zucchini
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Bakade tomater:
400 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Basilikaolja:
1 kruka basilika
½ dl olivolja
1 msk citronsaft
Till servering:
200 g mozzarella
½ kruka basilika
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Halvera tomaterna och vänd ner dem i olja och balsamvinäger i ett ugnsfat. Salta och peppra och baka i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
- Mixa basilikablad, olja och citronsaft i en minihackare till en slät grön olja.
- Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem med olja på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Stek i en grillpanna på hög värme så skivorna får tydliga grillränder. Lägg på ett serveringsfat.
- Fördela de bakade tomaterna över zucchinin på fatet. Riv bitar av mozzarella och lägg ovanpå. Droppa basilikaolja över, garnera med basilika, peppra lätt och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: