Grillad zucchinisallad med mozzarella

Recept på grillad zucchinisallad med mozzarella

En sallad är så mycket mer än bara isbergssallad och tomater. Denna ljumna sallad med mozzarella för tankarna till sommar, sol och värme!
05 februari, 2021

Grillad zucchinisallad med mozzarella

Dröm dig bort till varmare bredgrader med denna Medelhavs-inspirerade sallad!

8 bufféportioner

Du behöver:

2 zucchini
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Bakade tomater:

400 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar

Basilikaolja:

1 kruka basilika
½ dl olivolja
1 msk citronsaft

Till servering:

200 g mozzarella
½ kruka basilika
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Halvera tomaterna och vänd ner dem i olja och balsamvinäger i ett ugnsfat. Salta och peppra och baka i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
  2. Mixa basilikablad, olja och citronsaft i en minihackare till en slät grön olja.
  3. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem med olja på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Stek i en grillpanna på hög värme så skivorna får tydliga grillränder. Lägg på ett serveringsfat.
  4. Fördela de bakade tomaterna över zucchinin på fatet. Riv bitar av mozzarella och lägg ovanpå. Droppa basilikaolja över, garnera med basilika, peppra lätt och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Så bygger du den perfekta salladen - 10 tips!