Grillad nektarinsallad med kryddig fläskkarré
- AvCarolina Soudah
Den här grillade nektarinsalladen med mozzarella passar till allt du lägger på grillen i sommar – fisk, fågel och allt mittemellan!
Grillad nektarinsallad med kryddig fläskkarré
En fräsch sallad som är lika god att äta som den är eller till grillrätter av fisk, fågel och kött.
2 portioner
Du behöver:
250 g fläskkarré, benfri i skivor
Ev ½ msk smör till stekning
Kryddrub:
½ tsk mald spiskummin
½ tsk rökt paprikapulver
½ tsk mald ingefära
½ tsk mald koriander
½ tsk flingsalt
½ tsk strösocker
Sallad:
2 nektariner
½ citron
120 g mozzarellaost
35 g blandad bladsallad
Flingsalt och svartpeppar
½ kruka koriander
Gör så här:
- Sallad: Kärna ur nektarinerna och skär i bitar. Grilla till fin färg. Grilla eller stek citronens snittyta till fin färg.
- Bryt mozzarellan i bitar. Lägg upp nektarin och mozzarella på salladsblad och pressa över citronsaft från den grillade citronen. Salta, peppra och toppa salladen med koriander.
- Kryddrub: Blanda kryddor, salt och socker och gnid in på köttskivorna. Grilla köttet och servera till salladen.
Foto: Eva Hildén
