Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Grand Hôtel firar 150 år med gratis glass, coffee table-bok och fest

05 jun, 2024 
AvNami Kawakita
Grand Hôtel firar 150 år med gratis glass, coffee table-bok och fest
Stort kalas väntas när Grand Hôtel firar 150 år! Den 14 juni kommer det bjudas på live-musik, gratis glass och champagne till riktigt bra pris!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jubileumscocktail i Cadierbaren på Grand Hôtel StockholmBrand logo
Jubileumscocktail i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm

Med pompa och ståt slog Grand Hôtel Stockholm upp dörrarna 1874, självaste kung Oscar ll var på officiellt besök när hotellet öppnade. Det var fransmannen Régis Cadier som lät bygga Grand Hôtel när handeln satte fart i Stockholm, då han ansåg att staden saknade ett lyxhotell. Cadier var i grunden kock och tog det med sig in i verksamheten vilket gjorde Grand Hôtel till en unik destination redan då med kombinationen hotell, mat och upplevelser.

Redan innan vi hade kvinnlig rösträtt i Sverige hade Grand Hôtel tillträdde Wilhelmina Skogh som vd 1901. Hon var den som lät bygga Vinterträdgården och har haft en stor betydelse för hotellets utveckling.

Annons
Grand Hôtel Stockholm var det första hotellet i Sverige som bytte lakan mellan gästerna.
Foto: HA/NA Production/Grand Hotel Stockholm

Genom åren har hotellet fungerat som epicentrum för handel, kultur och nöje – med glittrande galamiddagar i Spegelsalen och avslappnade stunder i Cadierbaren, möten med världsledare och romantiska weekendresor

Unik coffee table bok

Coffee table-boken, skapad tillsammans med fotografen Rami Hanna och kreatören och stylisten Hanna Marzouki Widlund på HA/NA Productions, tar med oss till den anrika adressen vid Kungliga slottet. Den utgör inte bara ett tidsdokument, utan också en kärleksfull hyllning till hotellets arv av innovation och hantverk samt dess eviga strävan efter excellens.

Annons
Grand Hôtels coffee table-bok “A tribute to the past, present and future” kommer att säljas exklusivt för 1 595 kronor i hotellets butik Grand Affections
Grand Hôtels coffee table-bok “A tribute to the past, present and future” kommer att säljas exklusivt för 1 595 kronor i hotellets butik Grand Affections.

– Grand Hôtel är inte bara en byggnad, det är en destination som andas historia, hantverk och innovation. Denna coffee table-bok är vår hyllning till det förflutna, till nuet och till det som kommer att vara – en tidskapsel som låter våra gäster och besökare dyka djupt in i hotellets fascinerande värld och uppleva dess tidlösa skönhet och elegans så som det ser ut när vi nu firar 150 år, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel Stockholm.

Genom en vacker blandning av bildkonst och berättelser bjuds vi in till en ny sida av hotellet där dagliga situationer visas upp på ett modernt och fartfyllt sätt och nyckelpersoner delar med sig av sina personliga anekdoter.

Annons

Ett ordentligt firande

Förutom coffee table-boken så har Cadierbaren tagit fram fem exklusiva jubileumsdrinkar som även de representerar hotellets historia. Tillsammans med Omaka har de även tagit fram en jubileumsöl och det hela kommer firas med en stor fest på hoteller den 7 september!

Det bjuds på glass den 14 juni

Men inte behöver du vänta ända tills dess med att fira födelsedagsbarnet – redan den 14 juni kickstartar Grand Hôtel sommaren med en hel rad festligheter.

 • Grand Hôtel bjuder på glass: Mellan kl 13.00-17.00 bjuder Grand Hôtel på Ottoglass från en glassvagn på kajen i anslutningen till Grand Café. Det Åhusbaserade bolaget Ottoglas har även tagit fram en särskild jubileumssmak för Gand Hôtel: Hjortronglass. Grand Hôtel bjuder även på jubileumsglassen på samtliga restauranger för de som önskar efter sin lunch eller middag.
 • Jubileumsbuketter till bra pris: Från en blomstervagn i anslutning till entrén binder Grand Hôtels florister jubileumsbuketter och dagen till ära säljs 150 buketter för det fina priset 150 kronor (ordinarie pris cirka 750 kronor).
 • Live-musik och ballonger: I Grand Hôtels lobby kommer ett band att spela under dagen och lobbyn kommer att dekoreras av smakfulla ballongbuketter.
 • Tilltugg och musik på Grand Soleil: På Grand Soleil kommer man mellan 15.00-18.00 ha livestationer på uteserveringen där man bjuder på tilltugg och en DJ kommer att spela. Från Ruinart-vagnen serveras champagne för 150kr per glas.
 • Champagne till bra pris: Ett glas N.V. Ruinart R de Ruinart kostar 150 kronor hela dagen (ordinarie pris 210 kronor).

Några fun facts:

 • Grand Hôtel Stockholm var det första hotellet i Sverige som bytte lakan mellan gästerna.
 • Grand Hôtel Stockholm var det första hotellet i Sverige att sätta ut blommor på borden i sina restauranger samt duka med varsin egen servett till de ätande gästerna (tidigare använde man duken som servett).
 • Vid en tidpunkt fanns det i Stockholm två telegrafer: en på Grand Hôtel och en på Centralstationen.
 • Vid en tidpunkt fanns det två vattentoaletter på Grand Hôtel medans Kungliga Slottet hade en.
 • Det äldsta vinet i Grand Hôtels vinkällare är 1874 Château Mouton Rothschild 2ème Grand Cru Classé och är samma ålder som hotellets öppningsår.
 • Vid öppning fick Régis Cadier två brunbjörnar som present, och de levde i lobbyn tills de blev för stora.
Grand Hôtel Stockholm var det första hotellet i Sverige att sätta ut blommor på borden i sina restauranger samt duka med varsin egen servett till de ätande gästerna (tidigare använde man duken som servett).
Foto: HA/NA Production/Grand Hotel Stockholm
Annons