Glutenfritt bananbröd

Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.

Banankaka är perfekt att göra på övermogna bananer. Här är ett saftigt och glutenfritt recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
18 januari, 2018
Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.

Glutenfritt bananbröd från Pom & Flora.

”I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination.”

1 limpa

Du behöver:

3 ägg

420 g naturell yoghurt, 10%

1 1⁄4 dl olivolja

130 g strösocker

1⁄2 vaniljstång, fröna

1 citron, finrivet skal

4 bananer, mosade

120 g kokosmjöl

180 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

1 hel banan

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Blanda ägg, yoghurt, olivolja, socker, vanilj och citronskal i en bunke. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön, blanda väl. Smörj en limpform och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan att den är färdigbakad innan du tar ut den.

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: