Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon

10 dec, 2018
AvMalin Ny
Supergod och saftig saffranskladdkaka. Denna variant utan gluten är minst lika god som originalet. Servera med grädde och lingon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

God kladdkaka med smak av saffran – perfekt att servera inför julen!

Du behöver:

1 dl bovetemjöl

1 dl majsmjöl

0,5 – 1 dl rårörssocker

100 g smör

200 g vit choklad

3 ägg

2 msk vaniljsocker

3 msk sirap

1 påse saffran

lite salt

kokosflingor och smör till formen

Till servering:

grädde och lingon

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.

Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.

Foto och recept: Ellen Mörk

Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon.
Glutenfri saffranskladdkaka med grädde och lingon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons