Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Glassandwich med chokladkakor och hallonglass

10 jul, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på glassandwich med chokladkakor och hallonglass
Den här glassandwichen är gjord på chokladkakor och fyllda med hallonglass – en svalkande dröm i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Glassandwich med chokladkakor och hallonglass

Galet gott, en drömdessert!

Annons

8 stycken

Tid: 9 timmar

Du behöver:

Hallonglass:

200 g hallon, färska eller frysta
1 ¼ dl strösocker
2 msk citronsaft
½ dl strösocker
½ vaniljstång
4 äggulor
1 krm salt
4 dl vispgrädde

Chokladkakor:

110 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
3 ¼ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk flingsalt
100 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Hallonglass: Koka hallon, socker och citronsaft i en kastrull i cirka 5 minuter. Sila kompotten från kärnor. Låt svalna något.
  2. Vispa socker, urskrapade vaniljfrön, äggulor och salt tills det är fluffigt.
  3. Vispa grädden fluffig i en annan skål och vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggblandningen till en slät smet. Vänd till sist ner bärpurén i glassen och rör om tills den är jämnt rosa.
  4. Häll glassen i en form och ställ den i frysen i minst 8 timmar.
  5. Chokladkakor: Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ner det i smeten till en jämn deg. Hacka chokladen och blanda ner. Kyl degen i minst 1 timme.
  6. Sätt ugnen på 180°. Forma degen till bollar, lägg på 2–3 plåtar med bakplåtspapper med lite avstånd.
  7. Grädda en plåt kakor i taget i cirka 12 minuter, tills de är gyllene men fortfarande mjuka i mitten. Låt svalna på bakplåten i några minuter, och flytta dem sedan till ett galler för att svalna helt.
  8. Ta ut hallonglassen från frysen och stansa ut bitar i en storlek som passar kakorna. Sätt försiktigt ihop 2 kakor med glass i mitten. Lägg tillbaka dem i frysen fram till servering.
Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallorBrand logo
Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallor

Foto: Betina Hastoft

Annons