Glassandwich med chokladkakor och hallonglass
10 jul, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här glassandwichen är gjord på chokladkakor och fyllda med hallonglass – en svalkande dröm i sommar!
Annons
Glassandwich med chokladkakor och hallonglass
Galet gott, en drömdessert!
Annons
8 stycken
Tid: 9 timmar
Du behöver:
Hallonglass:
200 g hallon, färska eller frysta
1 ¼ dl strösocker
2 msk citronsaft
½ dl strösocker
½ vaniljstång
4 äggulor
1 krm salt
4 dl vispgrädde
Chokladkakor:
110 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
3 ¼ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk flingsalt
100 g mörk choklad
Gör så här:
- Hallonglass: Koka hallon, socker och citronsaft i en kastrull i cirka 5 minuter. Sila kompotten från kärnor. Låt svalna något.
- Vispa socker, urskrapade vaniljfrön, äggulor och salt tills det är fluffigt.
- Vispa grädden fluffig i en annan skål och vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggblandningen till en slät smet. Vänd till sist ner bärpurén i glassen och rör om tills den är jämnt rosa.
- Häll glassen i en form och ställ den i frysen i minst 8 timmar.
- Chokladkakor: Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ner det i smeten till en jämn deg. Hacka chokladen och blanda ner. Kyl degen i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 180°. Forma degen till bollar, lägg på 2–3 plåtar med bakplåtspapper med lite avstånd.
- Grädda en plåt kakor i taget i cirka 12 minuter, tills de är gyllene men fortfarande mjuka i mitten. Låt svalna på bakplåten i några minuter, och flytta dem sedan till ett galler för att svalna helt.
- Ta ut hallonglassen från frysen och stansa ut bitar i en storlek som passar kakorna. Sätt försiktigt ihop 2 kakor med glass i mitten. Lägg tillbaka dem i frysen fram till servering.
Foto: Betina Hastoft
Annons