Glamping på Ice Hotel – ät och sov under midnattssolen

Glamping på Ice Hotel – ät och sov under midnattssolen

Drömmer du om att ge dig ut på ett vildmarksäventyr i sommar? Men känner du att obekväma nätter i sovsäck och frystorkad mat inte är för dig? Då är glamping något för dig – nu under midnattssolen!
25 maj, 2023
Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige
1:12

Efter reklamen: Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige

(1:12)

Slå på ljud

Glamping har växt i popularitet de senaste åren, vilket inte alls är särskilt konstigt – det är en mysig get away i fin natur. Du behöver inte ta med varken tält, stormkök eller frystorkad mat. Nu tar Icehotel glamping till en ny nivå och erbjuder vildmarkstörstande gäster att spendera natten under midnattssolen.

Njut av midnattssolen på ett minst sagt annorlunda sätt
Asaf Kliger
Stockholms nya hotspot slår upp dörrarna – här är Strandbryggan

Midnattssolen närmar sig med stormsteg, lagom till midsommar står de lyxiga Lavvu-tälten klara för alla gäster som vill uppleva något utöver det vanliga. Glöm allt som heter sovsäck och liggerunderlag – Lavvu-tälten är uppvärmda och fullt möblerade med två sängar bäddade med mjuka täcken och kuddar. Här kan du vila upp dig i en mysig fåtölj efter en äventyrsfylld dag i vildmarken. Kanske är det det här året du vågar testa forsränning eller höghöjdsbana? Eller föredrar du en lite lugnare aktivitet som fiske? Oavsett så råder det harmoni i tältet med utsikt över Torne Älv när du återvänder. Mys ute på tältets privata terrass med eldstad och vakna upp till fågelsång, vindens sus och älvens lugnande skvalpande.

Middagen kan man välja om man vill äta en trerätters ”Vildmarksmiddag”, hit åker gästerna till en avskild plats med båt, där en måltid inspirerad av säsongen väntar. Man kan också välja ett chef’s table under bar himmel mitt ute i vildmarken – ”Det dukade bordet”. Det är en alldeles unik middagsupplevelse på ett bord skapat av is, intill sjön Salmijärvi. Här får besökarna uppleva noga utvalda smaker, skräddarsytt och kryddat med det oväntade.

"Det dukade bordet" är ett chef's table under bar himmel
Fotograf Rebecca Lundh
Jennie Walldén om hur maten blev bryggan mellan Sverige och Sydkorea

– Äntligen kan vi berätta att vi blir med Glamping i sommar! Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra gäster ett nytt sätt att uppleva en arktisk sommar i Jukkasjärvi med magiska vyer och dagsljus dygnet runt. En hemester hos oss passar likväl en romantisk weekend med sin bättre hälft eller tillsammans med sina bästa vänner. Detta kommer bli en upplevelse utöver det vanliga, något som är njutningsbart för alla sinnen. Hos oss får du allt och lite mer än vad du kan förvänta dig av en unik hotellvistelse, säger Marie Herrey, VD Icehotel.

På Icehotel finns det aktiviteter för alla, både mer lugna som fartfyllda upplevelser går att hitta runt den magiska naturen. Det finns även möjlighet att strosa bland vackra isskulpturer och njuta av konsten i Icehotels konst- och deluxesviter året om i Icehotel 365.

Läs mer på icehotel.com