Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Gazpacho med grillat bröd

19 jul, 2025
Recept på gazpacho med grillat bröd
Gazpacho är kanonbra sommarmat! Förbered och ha i kylen och ta fram när hungern smyger sig på, den behöver inte ens värmas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomatBrand logo
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Gazpacho med grillat bröd

Smakrik spansk soppa som serveras kall, perfekt under varma dagar.

Gazpacho med grillat bröd
columbus leth
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

3 mogna tomater
1 vitlöksklyfta
½ grön paprika
1 skiva ljust bröd
¼ gul lök
6 dl tomatjuice
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
Salt och peppar

Grillat bröd:

4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 stor mogen tomat

Till servering:

½ grön paprika
Olivolja
2 nävar färsk basilika

Gör så här:

  1. Skär tomaterna i grova bitar. Hacka vitlöken fint och skär paprikan i tärningar. Skär bort skorpan från brödet (spara till t ex ströbröd). Bryt brödet i bitar. Hacka löken.
  2. Häll upp allt i en skål. Häll över tomatjuice, ringla över vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Låt stå i 10 minuter på köksbänken, eller över natten i kylen.
  3. Mixa allt i en mixer. Krydda med vinäger, olja, salt och nymalen peppar. Håll soppan iskall fram till servering.
  4. Grillat bröd: Ringla brödskivorna med olja och grilla dem på grill eller grillpanna. Gnid dem sedan med snittytan på en rå vitlök. Skär tomaten på mitten och gnid den på brödskivorna precis innan servering.
  5. Servering: Skär paprikan i små tärningar. Servera iskall gazpacho på kalla tallrikar. Toppa med lite olja, tärnad paprika, plockad basilika och grillat bröd.
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Foto: Columbus Leth

Annons