Frukostburritos med potatis och cheddar

Recept på frukostburritos med potatis och cheddar
columbus leth
Frukostburritos är vanligt förekommande i USA men trenden har inte riktigt hittat sig hit – än. Testa en matig variant med potatis, kål, cheddar och salsa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du din egen smoothiebowlBrand logo

Så gör du din egen smoothiebowl

Frukostburritos med potatis och cheddar

Smaskiga mexikanska burritos som blir ännu matigare med potatis och kål.

Frukostburritos med potatis och cheddar
columbus leth

4 stycken

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g potatis
2 msk olivolja, till stekning
Salt
150 g cheddar
4 vetetortillor
½ kålhuvud
2 avokado
2 msk pressad limesaft

Salsa:

1 färsk jalapeño
1 lök
2 nävar färsk koriander
1 burk hackade tomater
3 msk pressad limesaft
1 ½ tsk mald spiskummin
½ tsk socker
Salt

Till servering:

1 knippe färsk koriander
1 lime

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Gör så här:

  1. Salsa: Skär bort stjälken från chilin (kärna ur om du vill ha en svagare salsa). Skala löken. Mixa chili, lök och koriander grovt i en matberedare. Tillsätt tomat och pulsa ihop allt. Smaka av med limesaft, spiskummin, socker och salt.
  2. Burrito: Skär potatisen i små bitar och stek i olja i en panna i cirka 10 minuter tills de är gyllene och mjuka. Krydda med salt. Fördela osten över tortillorna och värm dem i en torr stekpanna eller i mikron tills osten har smält. Finstrimla kålen, gärna med mandolin. Skär avokado i skivor och ringla över limesaft.
  3. Servering: Fyll potatis, kål, avokado och plockad koriander i de varma tortillorna med smält ost och rulla ihop dem hårt. Servera genast med salsa och lime.

Foto: Columbus Leth