Chiayoghurt med ­granola och clementin

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på chiayoghurt med granola och clementin
Irina Meliukh
Frukost, mellanmål eller dessert? Vi låter dig bestämma vad den här chiayoghurten med granola och clementin ska vara!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du din egen smoothiebowlBrand logo

Så gör du din egen smoothiebowl

Chiayoghurt med ­granola och clementin

Vinterns godaste pick-me-up! Gör kvällen innan och njut nästa dag.

Börja dagen med en läcker chiayoghurt med granola och clementin
Clementine chia puddingIrina Meliukh

4 portioner

Tid: 10 minuter + tid i kyl över natten.

Du behöver:

4 dl vaniljyoghurt
¾ dl chiafrön
8–10 clementiner
2 msk clementinsaft
1 msk agavesirap

Topping:

4 msk granola
4 tsk flytande honung
4 tsk flagad mandel

Gör så här:

  1. Skala clementinerna och skär 4 av dem i skivor. Spara saften från dem, ca 2 msk. Blanda resterande ingredienser i en skål med lock tillsammans med clementinsaften och förvara i kylen över natten.
  2. Fördela lite av chiayoghurten i 4 dessertglas, cirka 1 cm upp. Pressa fast clementinskivorna mot glaskanten, fyll upp med resterande chiayoghurt och toppa med flagad mandel, granola och resterande clementiner. Ringla över honung och servera.