Chiayoghurt med granola och clementin
- AvRedaktionen ELLE
Frukost, mellanmål eller dessert? Vi låter dig bestämma vad den här chiayoghurten med granola och clementin ska vara!
Chiayoghurt med granola och clementin
Vinterns godaste pick-me-up! Gör kvällen innan och njut nästa dag.
4 portioner
Tid: 10 minuter + tid i kyl över natten.
Du behöver:
4 dl vaniljyoghurt
¾ dl chiafrön
8–10 clementiner
2 msk clementinsaft
1 msk agavesirap
Topping:
4 msk granola
4 tsk flytande honung
4 tsk flagad mandel
Gör så här:
- Skala clementinerna och skär 4 av dem i skivor. Spara saften från dem, ca 2 msk. Blanda resterande ingredienser i en skål med lock tillsammans med clementinsaften och förvara i kylen över natten.
- Fördela lite av chiayoghurten i 4 dessertglas, cirka 1 cm upp. Pressa fast clementinskivorna mot glaskanten, fyll upp med resterande chiayoghurt och toppa med flagad mandel, granola och resterande clementiner. Ringla över honung och servera.
