Frida Lund tar Vinhaggorna till Youtube – lanserar Vin-TV

Tre kvinnor sitter ner och kollar in i kameran.

Undrar du vilket vin du ska dricka till tryffelpastan eller vilket som passar till fredagspizzan? Nu startar Frida Lund Vin-TV där du får svar på allt det och mer.
02 december, 2020
Slå på ljud

Mat- och vinprofilen Frida Lund, PR-konsulten Elina Gregor, Gastro PR och filmproducenten Amanda Nordlöw lanserar Vin-TV. Det är ett program som utan pekpinnar och gubbighet ska prata om vin på ett lättare och roligare vis.

– Vi tre i teamet bakom Vin-TV har helt olika bakgrunder inom kommunikation där vi kompletterar varandra och tillsammans bidrar med manus, idéer, gästbokningar, strategier, samarbeten och research. Med detta sagt fyller vi ett stort hål när det kommer till kommunikation, inkludering och innovation i vinvärlden säger, Elina.

Inga pekpinnar i Vin-TV

Vin-TV vänder sig till människor som gillar att dricka gott vin. Vi får bland annat följa Frida Lund, småbarnsmamman från Bagarmossen med stort vinintresse.

Frida driver en av Sveriges mest populära matkonton på Instagram, @goda.grejer, har podcasten Margarinet tillsammans med kocken Siri Barje och är även grundare av Facebookgruppen Vinhaggorna.

Två kvinnor tittar ut och ler. En håller i ett vinglas.

Elsa Billgren är en av de som gästar Vin-TV.

Vinhaggorna har 15 000 medlemmar på Facebook där de pratar om allt från tillfälliga släpp på Systembolaget, vinkupor och det bästa vinet till fredagspizzan eller tryffelpastan. Det är även denna grupp som är inspirationen för Vin-TV.

– Vi kommer att diskutera om vin måste vara pretto, orange viner, naturviner, typer av flaskor, lagringstider och terroir. Allt på ett mycket avslappnat och framförallt begripligt sätt, berättar Frida.

Gästas av ELSA BILLGREN

I säsong ett gästar bland annat Parisa Amiri, Alf Tumble och Petter, Klara Doktorow, Lilla Namo och Elsa Billgren. Och ambitionen är att hyvla ner trösklarna till vinvärlden.

– Syftet är att på ett lättsamt sätt skapa en mer inkluderande vinbransch. Vi vill att tittaren skall känna sig lika delar underhållen, törstig och full av lust inför att börja lära sig mer om vin, säger Elina Gregor.

Vin-TV lanseras onsdagen den 2 december och ett nytt avsnitt släpps en gång i veckan. Först ut är avsnittet ”Vin. Pretto?” som gästas av Parisa Amiri. I varje avsnitt finns även sommeliern Sarah Torstensson med som tillsammans med Frida besvarar och diskuterar vanligt förekommande frågor om vin.

Här kan du ser första avsnittet av Vin-TV.

Foto: Lina Adamo, Axel Kalmaru

LÄS MER:

Fiskgryta med saffran och 4 andra rätter med saffran

Rött, vitt eller bubbel – så väljer du rätt vinglas!

Så tar du reda på vilken vintyp du är