Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

16 okt, 2025
Recept på fisk- och skaldjurssoppa med saffran
Ingen kan väl motstå den klassiska fisk- och skaldjurssoppan med saffran? Se till att ha ett gott bröd till så du får i dig hela soppan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbrödBrand logo
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbröd

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

Något av det godaste! Här smak­satt med den gyllene kryddan.

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 potatisar
2 morötter
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 pkt saffran, ½ g
200 g krossade tomater
8 dl kraftig fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk anisfrön
2 krm svartpeppar
Salt och svartpeppar
400 g torskfilé
350 g frysta blåmusslor med skal

Topping:

250 g frysta räkor med skal
3 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen. Tvätta och tärna morötterna. Skär fänkålen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en gryta. Tillsätt saffran och rör runt.
  2. Rör ner tomater och buljong i grytan. Krydda med anis och peppar. Låt koka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i bitar och lägg ner den och musslorna. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter tills fisken blivit vit och genomkokt och musslorna öppnat sig.
  4. Skala räkorna och lägg ner dem i soppan. Toppa med dill. Servera med bröd.
Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallorBrand logo
Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallor

Foto: Lisa Björner

Annons