Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax
Små smakrika paket blir både gott och vackert på tallriken. Passar förstås till annat än lax också!
4 portioner
Du behöver:
Filodegspaket:
300 g filodeg
Olivolja
200 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål, finstrimlad
150 g fetaost, tärnad
Till servering:
Ugnsstekt laxfilé
Sallad

Så gör du en perfekt risotto – smaksatt med zucchini, parmesan och mascarpone
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft. Pensla hälften av filodegen med lite olja och lägg den andra hälften ovanpå. Skär degen i 4 lika stora rutor.
- Fräs spenat och krossad vitlök i lite olja i en stekpanna tills spenaten fallit ihop och mjuknat. Fördela spenat, vitkål och fetaost i mitten av de 4 degbitarna.
- Vik in hörnen och vrid dem något för att hålla knytena stängda. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och grädda gyllene i cirka 10 minuter.
- Servera paketen med stekt laxfilé och en grönsallad.
Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard