Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

Recept på feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

Betina Hastoft
Till laxen passar det sig riktigt bra att servera filodegspaket fyllda med feta och spenat. Bonus är att det ser festligt ut på tallriken också!
06 september, 2022
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Feta och spenat i filodegspaket med stekt lax

Små smakrika paket blir både gott och vackert på tallriken. Passar förstås till annat än lax också!

Så gör du feta och spenat i filodegspaket med stekt lax
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

Filodegspaket:

300 g filodeg
Olivolja
200 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål, finstrimlad
150 g fetaost, tärnad

Till servering:

Ugnsstekt laxfilé
Sallad

Så gör du en perfekt risotto – smaksatt med zucchini, parmesan och mascarpone

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Pensla hälften av filodegen med lite olja och lägg den andra hälften ovanpå. Skär degen i 4 lika stora rutor.
  2. Fräs spenat och krossad vitlök i lite olja i en stekpanna tills spenaten fallit ihop och mjuknat. Fördela spenat, vitkål och fetaost i mitten av de 4 degbitarna.
  3. Vik in hörnen och vrid dem något för att hålla knytena stängda. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olja och grädda gyllene i cirka 10 minuter.
  4. Servera paketen med stekt laxfilé och en grönsallad.

Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard