Färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök

Recept på färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök
Den här goda färskostdippen toppas med rökt lax, kapris, rödlök och dill. Mums att äta med chips eller rostat bröd!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallor

Brand logo
Bakat och klart #4 – Enkla surdegsfrallor

Färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök

Krämig färskostdipp som toppas med kallrökt lax, citronskal, kapris, rödlök och dill.

Färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök
Lisa Björner

8 bufféportioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

300 g färskost
1 dl crème fraiche, 34 %
¾ citron, rivet skal
1 tsk honung
Salt
Svartpeppar, nymald
150 g kallrökt lax
2 msk små kapris
½ rödlök, finhackad
Färsk dill
¼ citron, skalet

Till servering:

Salta potatischips eller rostat bröd

Gör så här:

  1. Blanda ihop färskost med crème fraiche. Smaka av med citronskal, honung, salt och nymald svartpeppar.
  2. Bred ut krämen på ett serveringsfat, gärna i form av en blomma. Dela laxen i mindre bitar och snurra ihop lite lätt, fördela dem över färskostdippen och toppa med kapris, finhackad rödlik, dill och rivet skal av citron.
  3. Servera med salta chips eller rostat bröd.

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Foto: Lisa Björner