Färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök
Den här goda färskostdippen toppas med rökt lax, kapris, rödlök och dill. Mums att äta med chips eller rostat bröd!
Färskostdipp med rökt lax, citron och rödlök
Krämig färskostdipp som toppas med kallrökt lax, citronskal, kapris, rödlök och dill.
8 bufféportioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
300 g färskost
1 dl crème fraiche, 34 %
¾ citron, rivet skal
1 tsk honung
Salt
Svartpeppar, nymald
150 g kallrökt lax
2 msk små kapris
½ rödlök, finhackad
Färsk dill
¼ citron, skalet
Till servering:
Salta potatischips eller rostat bröd
Gör så här:
- Blanda ihop färskost med crème fraiche. Smaka av med citronskal, honung, salt och nymald svartpeppar.
- Bred ut krämen på ett serveringsfat, gärna i form av en blomma. Dela laxen i mindre bitar och snurra ihop lite lätt, fördela dem över färskostdippen och toppa med kapris, finhackad rödlik, dill och rivet skal av citron.
- Servera med salta chips eller rostat bröd.
Foto: Lisa Björner

