Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Färska vårrullar med mangosallad och räkor

12 apr, 2024 
AvCamilla Pérez
Recept på färska vårrullar med mangosallad och räkor
Linda Eidenberg Adamo
Samla dina vänner och låt gästerna rulla sina egna färska vårrullar med mangosallad och räkor. Gott och roligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Färska vårrullar med mangosallad och räkor

Vårrullar är fräsch snabbmat som här serveras med en mangosallad och räkor på spett. Jordnötssås och sojasås är gott till.

Låt gästerna rulla sin egna vårrullar med mangosallad och räkor
Linda Eidenberg Adamo
Annons

4-6 portioner

Du behöver:

Vårrullar:

12 rispapper
100 g glasnudlar
6 morötter, gärna i olika färger
2 gurkor
2 polkabetor
150 g sockerärtor
Färska kryddor, t ex thaibasilika, koriander
Ätbara blommor, t ex violer

Korta räkspett:

1 frp vannameiräkor
Olja

Mangosallad:

1 mango
2 salladslökar
65 g babyspenat
Färsk koriander
1 lime
1 msk rapsolja
½ tsk salt

Jordnötssås:

1 dl crunchy jordnötssmör
2 msk varmt vatten
1 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 näve jordnötter

Sojasås:

1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
½ msk fisksås
½ msk risvinäger
2 msk sweet chilisås

Gör så här:

  1. Vårrullar: Förbered en skål med vatten till rispappret.
  2. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen och lägg dem i kallt vatten tills det är dags för servering.
  3. Skala morötterna och skär dem och gurkorna i stavar. Skala polkabetorna och hyvla dem tunna med osthyvel eller i mandolin.
  4. Lägg upp allt till vårrullarna på en bricka och låt var och en göra sina egna rullar genom att först blöta rispapper i skålen med vatten och sedan lägga på valfria tillbehör. Lägg det du vill se överst i vårrullen först, som örter och blommor, sedan grönsakerna och glasnudlarna. Rulla ihop och doppa i jordnöts- eller sojasås.
  5. Räkspett: Grilla eller stek vannameiräkor i olja på korta spett och servera till vårrullarna.
  6. Mangosallad: Skala, kärna ur och skär skivor av mangon. Skiva salladslöken och blanda i en skål med mangon, spenat och koriander. Dela limen och pressa halva i en skål. Blanda med olja och salt och häll över salladen. Skär resterande halva i klyftor och servera till.
  7. Jordnötssås: Rör ihop alla ingredienser utom jordnötterna och häll upp i serveringsskålen. Grovhacka jordnötterna och toppa såsen med dem.
  8. Sojasås: Rör ihop alla ingredienser i en skål och servera.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons