Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Wokade sesamnudlar med salladslök

25 aug, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på wokade sesamnudlar med salladslök
Wokade sesamnudlar med salladslök må låta simpelt men ack så gott det är! Här snackar vi lättlagat med mycket smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Wokade sesamnudlar med salladslök

Vegetariskt och väldigt gott!

Läckra wokade sesamnudlar med salladslök är lättlagad lyx med mycket smak

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g äggnudlar
½ dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk strösocker
Nymald peppar
1 knippe salladslök
1 ½ msk olivolja för stekning

Till servering:

4 msk sesamfrön
2 salladslök
1 knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen tills de nästan är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll kallt vatten över dem för att stoppa kokningen och låt rinna av i en sil. Rör ihop soja, sesamolja, risvinsvinäger, socker och lite nymald peppar. Skölj och finhacka salladslök.
  2. Hetta upp olja i en djup panna och fräs salladslöken hastigt tills den är gyllene. Tillsätt nudlarna och sesammarinaden och vänd runt med två skedar tills marinaden är väl fördelad och nudlarna kokta.
  3. Servering: Rosta sesamfröna i en torr panna på låg värme. Skaka pannan så att sesamfröna rostas jämnt. Skölj och finhacka salladslök. Skölj och plocka koriander. Lägg nudlarna i skålar och toppa med sesamfrön, salladslök och koriander.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons