Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Få betalt för att äta avokado varje dag i ett halvår

07 sep, 2018 
AvMalin Karlberg
Få betalt för att äta avokado
Gillar du avokado och äter det helst varje dag? Då har vi det perfekta jobbet för dig. Dessutom hjälper du den viktiga avokadoforskningen framåt – bara en sån sak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Forskare i USA är på jakt efter 250 volontärer som kan tänka sig att mumsa i sig guacamole och avokadomackor på daglig basis.  De vill nämligen ta reda på om avokado verkligen är så nyttigt som vi tror – och framför allt huruvida man faktiskt går ner i vikt av att äta mycket avokado. Studien utförs av forskare vid toppuniversiteten Loma Linda University, Penn State, Tufts University och UCLA.

“Eftersom avokado har den högsta fetthalten av alla frukter verkar det ologiskt att tro att de faktiskt hjälper människor att gå ner i vikt”, hälsar man från Loma Linda University.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Trots detta är forskarna villiga att låta studiedeltagarna försöka. Varje dag i 6 månader ska volontärerna äta en avokado om dagen för att delta i ”The Habitual Diet and Avocado Trial”. De behöver också göra två kliniska besök på universitetets campus, gå på kostmöten varje månad och göra bukröntgen med MRI vid två tillfällen.

Annons

En kontrollgrupp ska istället äta endast två avokados i månaden under samma tidsperiod. För att kvalificera sig till studien behöver deltagarna vara över 25 år och ha ett midjemått på mellan 89-102 cm, beroende på om de är kvinnor eller män.

Perfekt för alla avokado-älskare!

I slutet av studien tilldelas de 300 dollar – och 24 avokados! Samt – om studien fungerar optimalt – några centimeter mindre runt midjan.

Källa: Fox News

Foto: Elsa Billgren

Läs mer:

Gillar du ägg och avokado? Då ska du testa detta recept!

Nu finns en avokado utan kärna – perfekt för avokadomackan

Ny studie: Avokado kan hindra hjärnan från att åldras

 

Annons