Möt Elin Grube – ny bloggare på ELLE

Möt Elin Grube – ny bloggare på ELLE

Elin Grube är redaktör på ELLE mat och vin, sommelier, aktuell med en bok om just vin och beskriver sig själv som en professionell livsnjutare! Lär känna vår nya bloggare lite bättre här!
14 april, 2023
Mousserande vin – så väljer du rätt glas
1:27

Efter reklamen: Mousserande vin – så väljer du rätt glas

(1:27)

Slå på ljud

Hej och välkommen till ELLE! Berätta gärna om dig och din bakgrund!

– Jag är från början journalist som för ungefär åtta år sedan fick upp ögonen för dryck i och med en ölresa till Irland. Jag insåg vilket hantverk det är, började så småningom intressera mig mer även för vin och sökte sedan stipendium för att plugga sommelierutbildning – och fick det, tjoho! Nu är jag hooked!

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Jag kommer langa ut massor med vintips, en del vinskolor, nyheter och även skriva om restauranger, barer och resmål med fokus på sjyssta viner som jag gillar. Sedan blir det en och annan intervju med coola vinmakare – vinvärldens egna rockstjärnor!

Vad ser du mest fram emot med att blogga på ELLE?

– Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera till att våga gå utanför sin ”comfort zone” när det gäller dryck och pusha folk till att testa nya viner och hitta nya favoriter. Jag hoppas att läsare vill kommentera, önska inlägg och ställa frågor. Det blir kul om bloggen blir som ett levande forum!

Frida Lunds bästa rosétips inför våren

Vad hoppas du kunna inspirera läsarna med?

– Mer kunskap, kul info om vinvärlden och kanske ett och annat varningens finger (för ja, det finns konstruerade ’viner’ som är helt odrickbara, som jag inte vill att någon ska behöva lägga pengar på …)

Du har en bok på G, berätta om den!

– Den 20 april släpper jag och min partner in crime and wine, Andreas Grube, en annorlunda vinbok som heter ”Vin för en dålig dejt – och 49 andra tillfällen”. Vi vill att vin vara kul, opretentiöst och ett ämne som ska vara lätt att ta sig an – därför har vi i den här boken utgått från olika situationer i livet och vilket vin som passar bäst till respektive tillfälle. Vad korkar man upp när man är nydumpad, ska träffa svärföräldrarna första gången eller har brinnande PMS? Vi har svaret – och har dessutom ”smugit in” en hel del vintrivia och även djupare kunskap så att man på ett roligt sätt kan lära sig mer om vin.

Vilka dryckestrender är du mest pepp på 2023?

– Det kommer mer och mer kvalitetsvin på burk, vilket är en rolig utveckling, inte minst bra inför picknicksäsongen då man inte vill släpa på tunga flaskor. Sedan börjar några importfirmor och sajter med egna tillfälliga beställningssläpp, alltså små upplagor av riktigt kul viner. Det får en vinälskare att jubla!

Vilken dryck bör man alltid ha hemma?

– En liten men naggande god vingarderob består hos mig av ett mousserande vin (t ex en bra crémant där du ofta får mycket vin för pengarna), ett fylligare vitt vin, (spana in chenin blanc från Sydafrika) och ett lätt, josigt rött (en pinot noir eller en etna rosso gör jobbet här). Svingott och passar till mycket, inte minst ”småplock”.

Bästa mat- och dryckeskombinationen du kan tipsa om?

– Biff tagliata med rostad potatis tillsammans med en brunello di montalcino är oslagbart gott! Annars salta chips och friska bubblor, det behöver liksom inte vara mer komplicerat än så.

Vad är det roligaste med mat och dryck?

– Att man aldrig blir fullärd! Det finns alltid nya viner, druvkloner, vinmakare, recept, restauranger och barer att upptäcka.

Mer vin-inspiration hittar du på Elin Grubes blogg! Det vill du inte missa!

Följ: @elins_vinspiration