Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Efva Attling i spännande samarbete – lanserar gin med smak av hibiskus

10 jun, 2024 
AvNami Kawakita
Efva Attling i spännande samarbete – lanserar gin med smak av hibiskus
daniellindh
Att Efva Attlings smycken burits av celebriteter som Meryl Streep, Uma Thurman och Iman är inga nyheter – nu har smyckesdesignern gått ihop med norska Feddie Ocean Distillery och tillsammans introducerar de Double Trouble Gin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Feddie Ocean Distillery är ett whiskydestilleri, som också tillverkar gin och akvavit, ligger på en ö vid den norska kusten och grundades av Anne Koppand. Det som gör destilleriet unikt är att det består av 100% kvinnliga investerare.

Feddie hoppas kunna uppmuntra fler kvinnor att kliva fram och investera, våga lära sig mer och uppleva hur roligt det kan vara. Det är ingen nyhet att spritvärlden domineras och drivs av män, att whiskyindustrin huvudsakligen utbildar män och de som dricker whisky oftast är män. Nu är det dags för kvinnor att kliva ombord och njuta av resan.

Annons

En av dem är smyckesdesginern Efva Attling. Hon tyckte att det saknades en specifik ginsmak på marknaden – och i samarbete med Feddie Ocean Distillery lanseras nu hennes Double Trouble Gin.

Double Trouble Gin (85460) finns i Systembolagets beställningssortiment, 349 kr.
Double Trouble Gin (85460) finns i Systembolagets beställningssortiment, 349 kr.daniellindh

– Jag älskar gin och en god Dry Martini, men jag hade en smak i åtanke som jag inte kunde hitta på marknaden, berättar Efva och fortsätter:

– Jag kontaktade den prisbelönta bartendern och destillatören Therese Østervold Storebø, på Feddie Ocean Distillery. På ön Fedje vid den norska kusten skapade vi denna speciella gin för kvinnor och män med god smak.

Annons

Med smak av hibiskus

– Med basen av London Dry Gin tillsatte jag hibiskusblomman som den främsta aromen. Många morgnar utan frukost och utan att borsta tänderna var jag tvungen att prova, prova och prova igen. Lukta och spotta för att hitta den perfekta balansen. Till slut fångade jag den smak jag sökte... den hade kroppen, flirtigheten och den distinkta personligheten som jag drömde om i en gin. Jag döpte den till ’Double trouble’, säger Attling.

Efva Attling har skapat designen för flasketiketten och även för de matchande barprodukterna – som en fickplunta, flaskkork, barsked och cocktailpinne. Här hittar du de stilrena tillbehören som lyfter hemmabaren.

Double Bubble – signature drink

En rosa, bubblig dröm!

Du behöver:

1 cl hibiskussirap, gärna märket Monin
2 cl Double Trouble Gin
Syrligt bubbel, cava eller prosecco

Gör så här:

  1. Fyll ett vinglas med is och häll över hibiskussirap. Mät upp Double Trouble Gin och häll i. Rör i glaset med isen och häll över bubblet.
  2. Rör försiktigt från botten till toppen av glaset för att blanda allt, men rör inte för hårt för bubblornas skull. Garnera gärna med färska hibiskusblommor.
Double Bubble är en rosa dröm
Double Bubble är en rosa dröm

Drinkrecept: Therese Østervold Storebø

Annons