Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Clara Hallencreutz fantasifulla konst pryder årets designchampagne

05 jun, 2024 
AvNami Kawakita
Clara Hallencreutz fantasifulla konst pryder årets designchampagne
För elfe året i rad lyfter Champagne Bonnet en svensk kvinnlig kreatör till årets designchampagne och i år föll uppdraget på konstnären och fotografen Clara Hallencreutz.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtanBrand logo
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtan

Bonnet Champagne är en av de främsta och mest uppskattade champagnerna på den svenska marknaden. Varje år får en kreatör möjligheten att tolka champagnen och skapa limiterade presentförpackningar. Årets kreatör är Clara Hallencreutz och vill skapa konst som väcker nyfikenhet för det ordinära.

Det är just nyfikenhet hennes konst väcker, Claras bilder föreställer ofta installationer av vardagliga objekt som hon placerar i fascinerande och lekfulla sammanhang. I de kreativa konstverken varvas pop, surrealism och geometrisk abstraktion och bjuder in åskådaren till en fantasifull värld.

Annons

– I min tolkning av årets designchampagne har jag skapat två verk med olika paletter som tar avstamp i min tidigare serie, ”Wet Paint”. Serien fokuserar på de små beståndsdelarna som utgör en tavla, där varje blomma representerar ett penseldrag och färgval med inspiration från rosé och brut. Blommorna under vattnet, omgivna av rörelse och bubblor för tankarna till de smakrika aromerna som är fångade i en bubblig flaska Bonnet champagne. Jag vill att färgpaletten och rörelsen i verken ska skapa lust och lekfullhet precis som champagne gör, berättar Clara.

Annons

Clara Hallencreutz utmanar bilden av en blomsterbukett genom att sänka ner blomsterinstallationer under vatten och genom att skapa vågor och bubblor skapas illusionen av rörelse i penseldrag. Det är det vi ser i årets två verk för Bonnet.

Bonnet Grande Réserve Brut (7555), 379 kr. Bonnet Perle Rosée Brut (7471), 429 kr.
Bonnet Grande Réserve Brut (7555), 379 kr. Bonnet Perle Rosée Brut (7471), 429 kr.

Bonnet Champagne kommer som en klassisk Grande Réserve Brut, en uppfriskade champagne med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd, samt en Perle Rosé Brut, en ljuvligt rosa champagne med ton av blodapelsin, hallon, brödighet och ett avslut av lingon.

Foto: Ea Czyz

Annons