Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Drinkar, kvalitetsöl och afternoon tea – 6 restauranger att spana in

07 nov, 2023 
AvNami Kawakita
Drinkar, kvalitetsöl och afternoon tea – 6 restauranger att spana in
Förgyll någon av vinterns mörka dagar med en riktigt lyxig cocktail, en afternoon tea på 23:e våningen eller sjungskrik halsen av dig på en pop up-bar – här finns något för alla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: MR Cakes adventskalenderBrand logo
Unboxing: MR Cakes adventskalender

1. Cadierbaren, Grand Hôtel

Den vackra drinken Aurora Borealis hittar du i Cadierbaren på Grand Hôtel

Tänk äppelodlingar på Österlen, Norrsken, fiskebodar på Västkusten och svenska fjällen – inspirationen till årets cocktailmeny, signerad Cadierbaren, är hämtad från allt vi har omkring oss. A tribute to Swedish nature är en hyllning till vårt svenska arv, vår natur och våra traditioner.

Annons

Cocktailen Aurora Borealis är ett klockrent exempel på en av magiska drinkarna som går att hitta på menyn. En isbit i den blå drinken lyser upp med ett grönt sken och för gästerna på en resa genom norrskenets kyliga dans.

– A tribute to Swedish nature är en meny som fungerar i alla säsonger och där svenska råvaror som exempelvis frukter och bär har huvudrollen. Vi inkluderar även svenska spritproducenter, stora som små, för att hedra det svenska hantverket, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager, Grand Hôtel Stockholm.

Den som älskar drinkar ska definitivt unna sig ett besök på Grand Hôtel och åka på en smakresa genom svensk natur och hantverk!

2. Bar central

Kvalitetsöl och gott plock hittar du på Bar Central
Photographer Idha Lindhagwww.idhalindhag.com

Den 25 oktober, nästan ett år efter att de meddelade att de skulle stänga för ombyggnation, så slog Bar Central åter upp dörrarna igen. Förutom att återvända till stadsdelen där allt en gång startade öppnar den nya lokalen upp med ett stort fokus på kvalitetsöl. Bar Central är först i Stockholm med att ha en bartender som genomgått Pilsner Urquells utbildningsprogram för “head tapsters” – så för ölfantasten är denna bar ett måste!

Annons

I och med att den nya adressen är granne med Folkoperan så innebär detta ett nytt spännande samarbete.

– Vi är glada över att återvända till Södermalm och vi ser fram emot att äntligen få välkomna tillbaka våra gäster till Bar Central. Det känns väldigt roligt att vi ligger i anslutning till Folkoperan, då vi kan erbjuda besökarna förstklassig mat - och dryck i en härlig miljö och förhöja helhetsupplevelsen. För oss är kvalité otroligt viktigt och vi är stolta över våra utbildade tapsters som ser till att leverera förstklassig öl på löpande band, säger Robert Rudinski, grundare av Bar Central.

3. Pop up baren Lilla Broadway

Sjung halsen av dig på pop up-baren Lilla Broadway

På initiativ av Heineken, som fyller 150 år, lanserades under hösten The Bar Is Yours. Initiativet innebar att Heineken 0.0 öppnar en pop up bar i centrala Stockholm där unga kreatörer kan avgöra vad som ska ske inne i baren. Många förslag skickades in och tre finalister valdes ut för att göra upp om att få se just deras koncept gå från idé till verklighet. Efter juryns poäng och publikens röstning stod det klart att Sofia Svedlund och Klara Mahrs koncept Lilla Broadway blir verklighet!

Annons

– Jag tror vi är många som tillsammans skrik-sjungit musikalhits på efterfester. Nu är det dags att starta de festerna 6 timmar tidigare och flytta dem ut från hemmet och in till baren. Det är dags att Stockholm får en pianobar dedikerad show tunes och musikal. Konceptet är enkelt och tydligt. Ett piano i mitten, en pianist och musikalälskande gäster som inte är blyga för att sjunga oavsett kvalité på rösten. Här, för en gångs skull, uppmanas du faktiskt att önska låtar eller kanske bjuda på en egen? Idag finns ingen bar som erbjuder sing along till enbart favoritlåtarna inom musikal. Därför är vi oerhört glada och peppade på att Lilla Broadway ska få bjuda in till stämningssång, säger Sofia Svedlund och Klara Mahrs, skapare av konceptet Lilla Broadway.

Sveriges första musikal- och show tunes bar Lilla Broadway kommer att öppna som en pop up bar på Södra Teatern och vara öppen onsdagar till lördagar under en månads tid med start från fredag 3 november.

4. La Tours Afternoon Tea

Anja Callius

Äntligen är La Tours Afternoon Tea tillbaka på lördagar – med en uppdaterad meny, en egen house blend i teserveringen och delikata sötsaker från dessertvagnen. Inspirationen är hämtad från Londons lyxhotell och förebilder i Asien, vilket har resulterat i en riktigt lyxig afternoon tea. Så, ta hissen upp till våning 23, kliv in i den varma ombonade lokalen och njut av Stockholms kanske mest oslagbara utsikt, god mat och gott te. Mysigare än så här blir det inte!

5. Candle Room

Fika och shoppa ljus – oslagbar kombination

Ljusbutiken Candle Room grundades för fem år sedan och har idag Sveriges bredaste sortiment av ljus, här hittar du allt från doftljus till ljusstakar. Och vad gör en butik hemma på den här listan kanske du undrar? Jo, i samband med att Candle Room växte ur sin gamla lokal och flyttade till S:t Eriksgatan så har de även öppnat det mysiga caféet Lola's. Här serveras traditionell fika, och matiga sallader inspirerade av soliga Los Angeles, antingen för take away eller att avnjuta på plats. En lysande idé tycker vi!

6. Korean Evening på Riche Fenix

Besök Riche Fenix och njut av Korean Evening

Riche Fenix bjuder in till Korean Evening – en spännande fusion av koreansk och svensk matkultur. Det blir ett unikt gästspel där kocktrion +82 med den framstående koreanska kocken Youngjo Lee i spetsen intar köket. Den 5:e december öppnar man dörrarna och bjuder på en kväll full av koreanska smaker som blir en hyllning till Youngjo’s rötter.

– Med vår Korean Evening vill vi bidra med lite koreansk matkultur och atmosfär på Riche Fenix. Det kommer bli en stimmig och smakrik kväll där gästerna kan ta in flera rätter och äta tillsammans. Jag har fört in min bakgrund och historia i menyn och blandat den med mina erfarenheter från Sverige, säger Youngjo Lee från kocktrion +82.

Annons