Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Dinkelgröt med päron- och ­bärkompott

04 jan, 2024 
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på dinkelgröt med päron- och bärkompott
Betina Hastoft
Genom att börja dagen med dinkelgröt som toppas med päron- och bärkompott håller du dig mätt längre och kan fokusera bättre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Dinkelgröt med päron- och ­bärkompott

Har du bara äpplen hemma – laga i så fall kompotten på dem.

Annons

2 portioner

Du behöver:

40 g (ca 1 dl) dinkelflingor
1 ½ dl minimjölk
1 nypa salt

Kompott:

3 päron, 250 g skalad vikt
½ vaniljstång eller ½ krm vaniljpulver
2 msk vatten
40 g (ca 3 msk) strösocker
50 g (ca 1 dl) frysta blandade bär

Gör så här:

  1. Skala päronen, ta bort kärnhuset och skär päronen i mindre bitar. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång i en kastrull med päron, vatten och socker. Låt koka upp försiktigt och låt puttra i ca 5 minuter tills päronen är mjuka. Tillsätt bären och låt koka några minuter till. Låt svalna.
  2. Koka sakta upp dinkelflingor och mjölk i en kastull och låt puttra i 3–4 minuter under omrörning. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp gröten i två djupa tallrikar och toppa med päron- och bärkompotten.

Foto: Lisa Björner, Betina Hastoft, Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons