Cookies med godis och färgglad frosting
Knapriga kakor med smörig frosting – mums!
20 stycken
Du behöver:
Cookiedeg:
230 g rumsvart smör
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljessens
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
60 g färgade chokladknappar, typ M&M’s
Färgad frosting:
200 g osaltat smör
3 1/4 dl florsocker
Pastafärg: lila, blå, grön, gul, orange och röd

Så gör du småkakor med ätbara blommor – steg för steg
Gör så här:
- Cookies: Vispa smör, socker och vaniljessens luftigt med elvisp i en skål. Sikta mjöl och salt i en annan skål och vänd ner blandningen i smöret litet åt gången. Vänd ner chokladknappar. Dela degen i två och rulla till avlånga rullar, ca 20 cm. Lägg i frysen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175° och klä en plåt med bakplåtspapper. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och fördela på plåten. Grädda i 12–15 minuter tills gyllene. Låt svalna på galler.
- Färgad frosting: Vispa smöret luftigt och tillsätt florsocker, lite i taget under vispning. Fortsätt vispa i 2 minuter när allt socker är tillsatt, till en vit och luftig frosting. Fördela i lika många skålar som du har färger och färga varje skål. Bred frosting på hälften av kakorna och lägg resterande kakor ovanpå. Tryck till lätt. Servera genast eller förvara i burk med lufttätt lock.
Foto: Stine Christiansen