Éclair med färsk ratatouille
Luftiga éclairer brukar ha söt fyllning men de är väldigt läckra även så här!
Tips: Hittar du inte éclairer kan du använda brioche-korvbröd eller croissanter, det blir lika gott!
18 éclairer
Du behöver:
Färskost med citron
1 ekologisk citron
salt och svartpeppar
400 g naturell färskost
Rå ratatouille:
½ rödlök
½ zucchini
½ röd paprika
8 körsbärstomater
3 stjälkar
färsk oregano
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda skalet med 4 msk citronsaft och en liten nypa salt och peppar. Rör ner det i färskosten. Fyll éclairerna med färskost, använd gärna en spritspåse.
- Hacka rödlöken fint och låt stå och låt dra i kallt vatten i 15 minuter för mildare smak. Hacka zucchinin och paprikan fint och skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen från oreganostjälkarna. Låt rödlöken rinna av och blanda med övriga grönsaker och oreganoblad.
- Blanda olivolja och vinäger och peppra och salta. Slå dressingen över grönsakerna och låt marinera i minst 15 minuter. Skär upp éclairer eller annat bröd, fyll med färskost och ratatouille.
Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini
LÄS MER: Läcker petit chou med rökt lax