Éclair med färsk ratatouille

Recept på éclair med färsk ratatouille

Vi är vana vid att äta éclair som en söt dessert men pröva att servera den som ett matigt tillbehör istället. Fyll med färsk ratatouille och bjud på en väldigt god överraskning!
02 mars, 2021

Éclair med färsk ratatouille

Luftiga éclairer brukar ha söt fyllning men de är väldigt läckra även så här!

Tips: Hittar du inte éclairer kan du använda brioche-korvbröd eller croissanter, det blir lika gott!

18 éclairer

Du behöver:

Färskost med citron
1 ekologisk citron
salt och svartpeppar
400 g naturell färskost

Rå ratatouille:

½ rödlök
½ zucchini
½ röd paprika
8 körsbärstomater
3 stjälkar
färsk oregano
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda skalet med 4 msk citronsaft och en liten nypa salt och peppar. Rör ner det i färskosten. Fyll éclairerna med färskost, använd gärna en spritspåse.
  2. Hacka rödlöken fint och låt stå och låt dra i kallt vatten i 15 minuter för mildare smak. Hacka zucchinin och paprikan fint och skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen från oreganostjälkarna. Låt rödlöken rinna av och blanda med övriga grönsaker och oreganoblad.
  3. Blanda olivolja och vinäger och peppra och salta. Slå dressingen över grönsakerna och låt marinera i minst 15 minuter. Skär upp éclairer eller annat bröd, fyll med färskost och ratatouille.

Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini

LÄS MER: Läcker petit chou med rökt lax