Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Champagne­pannacotta med granatäpple

24 nov, 2023 
AvLinn Grubbström
Recept på champagnepannacotta med granatäpple
Peter Kam
En liten dessert med mycket lyx är precis vad champagnepannacotta med granatäpple är.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Champagne­pannacotta med granatäpple

Lättgjord dessert där champagnen får sällskap av vanilj.

Bjud på lyxig champagnepannacotta med granatäpple
Peter Kam
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ vaniljstång
½ dl champagne eller mousserande

Topping:

1 granatäpple
1 mogen mango
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter
Citronmeliss
Ev hackade pekannötter

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädden i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt det koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Rör ner champagne. Fördela smeten i fyra glas och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
  2. Dela på granatäpplet och gröp ur kärnorna. Skala och skär mangon i mindre bitar. Toppa pannacottan med granatäppel­kärnor, mangobitar, vita­ ­chokladpärlor, guldglitter och citronmeliss.

Foto: Peter Kam

Annons