Catarina Königs favoritdrink: glögg sour
Med advent runt hörnet är det inte mer än rätt att välkomna julen med Catarina Königs favoritdrink glögg sour!
Glögg sour
En av Catarinas favoritdrinkar till advent. Syran tillsammans med glögg och kanel ger känslan av att julen är på ingång.
Tips! Gör gärna sockerlagen dagen innan och förvara med en kanelstång kvar i flaskan.
1 glas
Tid: 5 minuter + 10 minuter för sockerlagen
Du behöver:
Kanelsockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 hela kanelstänger
Drink:
4–5 cl vit starkvinsglögg
2 cl mörk rom (t.ex. Diplomatico)
3 cl citronsaft
3 cl kanelsockerlag
2 cl äggvita
Iskub, att skaka drinken med
Garnityr:
Torkad apelsinskiva eller kanelstång
Gör så här:
- Koka strösocker, vatten och kanelstänger tills sockret har smält helt.
- Ta bort från värmen och låt svalna.
- Mät upp alla ingredienser till drinken i en shaker. Lägg i iskuben och skaka kraftigt tills drinken är kall och skummig.
- Häll upp i ett kallt martiniglas och dekorera med en torkad apelsinskiva eller en kanelstång.
Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund

