Catarina Königs favoritdrink: glögg sour

Catarina Königs favoritdrink: glögg sour
Med advent runt hörnet är det inte mer än rätt att välkomna julen med Catarina Königs favoritdrink glögg sour!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Glögg sour

En av Catarinas favoritdrinkar till advent. Syran tillsammans med glögg och kanel ger känslan av att julen är på ingång.

Tips! Gör gärna sockerlagen dagen innan och förvara med en kanelstång kvar i flaskan.

Glögg sour signerad Catarina König
Jul med guldkant

1 glas

Tid: 5 minuter + 10 minuter för sockerlagen

Du behöver:

Kanelsockerlag:

1 dl strösocker
1 dl vatten
2 hela kanelstänger

Drink:

4–5 cl vit starkvinsglögg
2 cl mörk rom (t.ex. Diplomatico)
3 cl citronsaft
3 cl kanelsockerlag
2 cl äggvita
Iskub, att skaka drinken med

Garnityr:

Torkad apelsinskiva eller kanelstång

Gör så här:

  1. Koka strösocker, vatten och kanelstänger tills sockret har smält helt.
  2. Ta bort från värmen och låt svalna.
  3. Mät upp alla ingredienser till drinken i en shaker. Lägg i iskuben och skaka kraftigt tills drinken är kall och skummig.
  4. Häll upp i ett kallt martiniglas och dekorera med en torkad apelsinskiva eller en kanelstång.

Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Brand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Recept av Catarina König ur kokboken Jul med guldkant (Max Ström)
Foto: Catarina König, Gustaf König och Karl Nordlund