Cannelloni med spenat och ricotta

  • AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på cannelloni med spenat och ricotta
Cannelloni kan du fylla med vad som helst och det blir gott – just den här fyller vi med spenat och ricotta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo

Middag hos Wood: Panzanella

Cannelloni med spenat och ricotta

En grön rätt proppfull med smak!

Så gör du cannelloni med spenat och ricotta

4 portioner

Du behöver:

200 g färsk spenat
250 g ricotta
Salt och nymalen svartpeppar
200 g färska lasagneplattor

Tomatsås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja till stekning
1 msk färsk oregano
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 förpackning tomatkross
Ev grönsaksbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
25 g parmesan, riven

Till servering:

1 näve bladpersilja
200 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Skölj spenaten och värm i en kastrull så den faller ihop. Hacka spenaten grovt och blanda med ricotta, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem med skarvarna nedåt, tätt i ett ugnsfast fat.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja i en kastrull. Tillsätt oregano, tomatpuré och tomatkross och låt koka upp. Justera eventuellt konsistensen med lite buljong eller vatten, smaka av med salt och peppar.
  4. Värm ugnen till 200°. Häll tomatsåsen över pastarullarna och värm i ugnen i 15 minuter. Ta ut fatet och strö parmesan över. Låt rätten gå färdigt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten är gyllene.
  5. Skölj och hacka persiljan och strö över pastan. Servera med gott bröd till.

Foto: Betina Hastoft