Bulgursallad med varmrökt lax
- AvGitte Heidi Rasmussen
Bulgursallad med grönkål, äpple och fetaost är god och enkel vardagsmat. Servera gärna med varmrökt lax till!
Bulgursallad med varmrökt lax
Säsongens nya favorit!
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
3 dl bulgur
1 rödlök
100 g grönkål
2 äpplen
75 g fetaost
250 g varmrökt lax
½ knippe gräslök
Dressing:
4 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
½ ekologisk citron
2 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dressing: Vispa olja, vinäger, senap, finrivet citronskal, pressad citronsaft och honung till en enhetlig, något tjock konsistens. Rör ner pressad vitlök, och smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop den varma bulguren med dressing och finhackad rödlök.
- Skär grönkålen i små strimlor, ta bort den grova mittstjälken. Tärna äpplena. Smula ner fetaosten. Blanda ner allt.
- Dela laxköttet i bitar och lägg på salladen. Garnera med finhackad gräslök och servera.
Foto: Betina Hastoft
