Bruschetta med krämig laxröra

Recept på bruschetta med krämig laxröra

Columbus Leth
Ja, vi älskar bruschetta! Det är enkelt och det går att variera in i det oändliga – här med krämig laxröra!
25 maj, 2022
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Bruschetta med krämig laxröra

Perfekt liten förrätt som gör dig sugen på mer!

Börja middagen med bruschetta med krämig laxröra
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Laxröra:

2 druvgurkor
200 g rökt lax
250 g ricotta
2 msk dill
1 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft

Topping:

2 druvgurkor
6 rädisor
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Pensla bröden med olja och grilla dem, på grillen eller under grillelementet i ugnen, tills de är gyllene och spröda. Gnid in dem med en vitlöksklyfta och salta och peppra.
  2. Dela två gurkor på längden och kärna ur med en sked. Hacka gurkan i små tärningar. Hacka laxen och rör ihop den med ricotta, gurktärningar, finhackad dill och finrivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Hyvla de återstående två gurkorna och rädisorna i långa strimlor med en mandolin eller osthyvel. Lägg dem i isvatten i 10 minuter och låt sedan rinna av.
  4. Klicka upp laxröran på brödet, toppa med gurkstrimlor och rädisor och nymalen svartpeppar. Servera genast.

Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann