Bruschetta med tapenade, grillad paprika och salami
Har du testat att göra egen tapenade på svarta oliver? Det är bara så gott!
4 portioner
Du behöver:
8 skivor surdegsbröd
2 mozzarellor à 125 g
100 g grillad paprika i olja
12 skivor fänkålssalami
1 handfull färsk basilika
50 g rucola
2 tomater
Tapenade:
1 ekologisk citron
½ vitlöksklyfta
100 g svarta oliver utan kärnor
2 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
Gör så här:
- Börja med tapenaden: Skölj och riv citronskalet och pressa ur citronsaften. Skala vitlöksklyftan och dela den. Slå vattnet från de svarta oliverna och låt dem rinna av i en sil.
- Mixa oliver, olivolja, balsamico och oregano till en krämig röra med lite grov konsistens.
- Rosta eller stek brödskivorna i lite olja. Bred tapenade över bröden. Skiva mozzarellan och fördela ovanpå hälften av brödskivorna. Lägg på grillad paprika och salami.
- Skölj och torka basilika och rucola. Skölj tomaterna och skär i skivor. Fördela tomater, basilika och rucola på bröden med fyllning och toppa med resterande brödskivor.
- Servera sandwicharna färska, som de är, eller värm dem i mackjärn eller ugn. Ska du värma i mackjärn bör du inte rosta skivorna innan.
Foto: Columbus Leth