Bruschetta med tapenade, grillad paprika och salami

Recept på bruschetta med tapenade, grillad paprika och salami

Columbus Leth
En lite lyxigare bruschetta serveras mellan två skivor surdegsbröd med egen tapenade, grillad paprika och salami. Varför inte grilla dem i ett mackjärn innan servering?
15 mars, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Bruschetta med tapenade, grillad paprika och salami

Har du testat att göra egen tapenade på svarta oliver? Det är bara så gott!

Bjud på bruschetta med tapenade, grillad paprika och salami
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

8 skivor surdegsbröd
2 mozzarellor à 125 g
100 g grillad paprika i olja
12 skivor fänkålssalami
1 handfull färsk basilika
50 g rucola
2 tomater

Tapenade:

1 ekologisk citron
½ vitlöksklyfta
100 g svarta oliver utan kärnor
2 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Börja med tapenaden: Skölj och riv citronskalet och pressa ur citronsaften. Skala vitlöksklyftan och dela den. Slå vattnet från de svarta oliverna och låt dem rinna av i en sil.
  2. Mixa oliver, olivolja, balsamico och oregano till en krämig röra med lite grov konsistens.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i lite olja. Bred tapenade över bröden. Skiva mozzarellan och fördela ovanpå hälften av brödskivorna. Lägg på grillad paprika och salami.
  4. Skölj och torka basilika och rucola. Skölj tomaterna och skär i skivor. Fördela tomater, basilika och rucola på bröden med fyllning och toppa med resterande brödskivor.
  5. Servera sandwicharna färska, som de är, eller värm dem i mackjärn eller ugn. Ska du värma i mackjärn bör du inte rosta skivorna innan.

Foto: Columbus Leth