Brownies med nötter och granatäpple

Brownies med nötter och granatäpple.

Baka dina brownies i stora muffinsformar som omväxling. Pensla med choklad och toppa med allt gott du gillar! Till exempel nötter och granatäppelkärnor.
04 juni, 2018

6 stora formar eller 12 mindre

Tid: 30 minuter

Ingredienser

25 g smör

150 g mörk choklad (70 % kakao)

2 ägg

2 1/2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 dl pekannötter, hackade

Topping:

100 g mörk choklad

solrosfrön

pumpakärnor

mandlar

hasselnötter

pekannötskärnor

granatäpplekärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör tills blandningen är mjuk. Vispa ägg och socker tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda chokladsmet, mjöl, bakpulver och nötter och häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugn i cirka 15 minuter eller tills kakorna är klara.

Lägg en bit choklad som får smälta ovanpå de ugnsvarma brownisarna. Toppa med solrosfrön, pumpakärnor, mandel, pekan- och hasselnötter. Avsluta med ett par kärnor av granatäpple.

Brownies med nötter och granatäpple.

Brownies med nötter och granatäpple.

Recept: Cathrine Schück
Foto: Helén Pe

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: