Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Blossa och PangPang i exklusivt samarbete – lanserar Glögg Sour

29 nov, 2023 
AvNami Kawakita
Blossa och PangPang i exklusivt samarbete – lanserar Glögg Sour
I ett samarbete mellan två underbara världar i hantverk möts Blossas årgångsglögg 2023 och PangPang Brewery – tillsammans har de tagit fram en bubblig dröm för den som älskar nya oväntade smaker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du festlig glöggsangria med granatäppleBrand logo
Så gör du festlig glöggsangria med granatäpple

För inspiration till årets årgångsglögg reste Blossa tillbaka till Gamla Stan i Stockholm, platsen där deras allra första glögg tappades på flaska för över 100 år sedan. Blossa 23 är med smaken av hallon och humle en hyllning till Stockholms rika bryggeritradition. Humle har spelat en avgörande roll, vilket den gör än idag i med nutidens innovativa och hantverkskunniga mikrobryggerier.

Precis som Blossa föddes PangPang Brewery i Stockholm och är stadens äldsta existerande mikrobryggeri. Här har PangPang handbryggt öl, med hantverket och kreativa smakkombinationer i fokus, sedan 2010. Sedan dess har de hunnit skapat över 150 olika öl och är kanske mest kända för sina IPO:r, lagrade stouts, och inte minst sin suröl.

Annons

– Smakkombinationen i Blossa 23 väckte många idéer och att få förverkliga ett ölsamarbete där vi tar Blossa in i en ny värld är otroligt spännande. Det finns dessutom många likheter mellan Blossa och PangPang Brewery, såsom kärleken till hantverket och vurmen för oväntade smakkombinationer. Kanske kan samarbetet verka knasigt för vissa, men resultatet är en otroligt läskande öl och en riktig smakupplevelse, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.

Annons

Resultatet då? Jo, samarbetet har blivit en Glögg Sour – en mycket bärig och lite salt suröl som, precis som Blossa 23, är fylld med smak av hallon, humlen Hallertauer Blanc och lätta toner av Blossas klassiska glöggkryddor. Här har man skapat något synnerligen uppfriskande att variera glöggen med till advent.

PangPang & Blossa Glögg Sour (8810615), 69 kr + pant 1 kr.
PangPang & Blossa Glögg Sour (8810615), 69 kr + pant 1 kr.

PangPang och Blossas Glögg Sour släpps i en limiterad upplaga den 29:e november. Den kommer i en 33 cl burk med en alkoholhalt på 5 % och finns i Systembolagets beställningssortiment samt på PangPang Festaurang vid Hornstull i Stockholm.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons