Bjud på Catarina Königs härliga meny – 3 recept
27 aug, 2024
AvRedaktionen ELLE
Här bjuder matprofilen och mästerkocken Catarina König på en härlig trerättersmeny med pilgrimsmusslor, smörstekt torskrygg och smördegsbakade äppelskivor.
Annons
Hösten närmar sig och här får du en trerätters som gästerna kommer att jubla åt! Förrätten, en pilgrims- och gurkcarpaccio med magisk lime- och korianderdressing, chipotlemajo och friterad schalottenlök, är en av mina favoritförrätter. Varmrätten är underbart god men otroligt enkel att laga – smörstekt torskrygg med brynt misosmör, sockerärtor och sojamajonnäs. Enkel lyx! Till dessert blir det smördegsbakade äppelringar doppade i kanelsocker med vaniljglass till. En säker hit!
Annons
Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
Den här går att göra på annat än pilgrimsmussla, t ex hummer, havskräfta, lax eller tonfisk.
Recept på pilgrims- och gurkcarpaccio>>
Smörstekt torskrygg med brynt misosmör
Det brynta misosmöret och sojamajonnäsen ger den här rätten en riktig smakskjuts!
Annons
Recept på smörstekt torskrygg>>
Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker
En busenkel efterrätt som alla älskar!
Recept på smördegsbakade äppelskivor>>
Annons