Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Bästa boken för baconälskaren

28 nov, 2015 
AvRedaktionen
Ägg och bacon-muffins från boken "Allt blir bättre med bacon".
"Allt blir bättre med bacon". Ja, det är namnet på en ny kokbok med 75 bacondoftande recept och en massa roliga tips och fakta. Boken är skriven av Christopher Sjuve som är en norsk kock, matredaktör och programledare.
Annons

Bacon är en fantastisk smaksättare som passar lika bra till frukost, lunch och middag. I boken ”Allt blir bättre än bacon” finns recept på allt från klassiker som coq au vin och pasta carbonara till godsaker som baconchoklad och baconbrownies.

– En viktig sak att påpeka när det gäller storleken på portionerna: Skriver jag ”5 skivor bacon” kan du i stort sett alltid dubbla mängden. Har du till exempel hört talas om någon som tyckte att det var för mycket bacon i en pasta carbonara? Nej, så tumregeln är enkel: Använd hellre för mycket än för lite bacon, säger bokens författare Christopher Sjuve.

5 sätt att steka bacon:

  • I stekpanna. Fungerar både med och utan smör/olja, beroende hur fett baconet är och om du använder en panna med non-stick-beläggning eller inte.
  • I ugn. Perfekt när du ska steka mycket bacon. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg baconet på den. Tar ca 12-13 minuter på 200 grader.
  • På grillen. En vanlig grill är ofta för varm för stekning av bacon, men det kan fungera om du använder en kallare del och indirekt värme.
  • I våffeljärn. Temperaturen och beläggningen passar bra för bacon. Rengör järnet noga om du inte vill att framtida våfflor ska smaka bacon.
  • I microvågsugn. Lägg hushållspapper på en tallrik och 3-4 skivor bacon ovanpå pappret. Det tar ungefär tre minuter på full effekt.

Här är tre recept från boken med ägg och bacon.

1. Ägg och bacon-muffins

Gillar du ägg och bacon? I så fall måste du testa att göra ägg och bacon-muffins! Perfekt till frukost, brunch eller mellanmål.

Ägg och bacon-muffins från boken "Allt blir bättre med bacon".
Ägg och bacon-muffins.

2. Ägg benedict med bacon

Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt bestående av pocherat ägg serverat på rostat bröd med hollandaisesås och skinka. Man kan även byta ut skinkan mot bacon.

Ägg benedict med bacon.
Ägg benedict med bacon.

3. Djävulsägg med bacon

Djävulsägg, eller devilled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs och senap.

Djävulsägg med bacon.
Djävulsägg med bacon.
"Allt blir bättre med bacon" (Harper Collins Nordic) av Christopher Sjuve.
”Allt blir bättre med bacon” (Harper Collins Nordic) av Christopher Sjuve.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons