Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Djävulsägg med bacon

23 nov, 2015 
AvRedaktionen
Djävulsägg, eller devilled eggs, med bacon och gräslök.
Djävulsägg, eller devilled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs och senap.
Annons

Ingredienser:

6 skivor bacon

3 ägg

3 msk majonnäs

1 msk senap

2 msk finhackad gräslök

1 citronklyfta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Lägg på baconskivorna och stek baconet i cirka 12 minuter.
  3. Hacka baconet fint.
  4. Koka äggen i 10 minuter och lägg dem i kallt vatten.
  5. Skala och dela dem. Ta ut äggulan och lägg den i en skål.
  6. Tillsätt majonnäs, senap och gräslök.
  7. När du tar ut baconet ur ugnen, häll ett par matskedar baconfett i skålen.
  8. Mosa samman allt till en jämn smet.
  9. Fyll äggen med smeten och strö över hackad bacon.

Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.

Djävulsägg med bacon.
Djävulsägg med bacon. Foto: Erik Hannemann

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons