Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ägg och bacon-muffins

23 nov, 2015 
AvRedaktionen
Ägg och bacon-muffins.
Gillar du ägg och bacon? I så fall måste du testa att göra ägg och bacon-muffins! Perfekt till frukost, brunch eller mellanmål.
Annons

Till tre muffins behöver du:

3 skivor ljust bröd

olja

3 skivor bacon

3 ägg

3 tsk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Använd ett glas för att ta ut runda bitar ur brödskivorna.
  3. Pensla med lite olja och tryck ner dem i tre muffinsformar.
  4. Lägg baconskivorna runt längs insidan av formarna.
  5. Knäck äggen i formarna.
  6. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Strö över gräslök vid servering.

Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.

Ägg och bacon-muffins.
Ägg och bacon-muffins. Foto: Erik Hannemann

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons