Bananbröd med avokado

Bananbröd med avokado.

Bananbröd är perfekt till mellanmål, fika och frukost. Gott, enkelt att ta med sig, mättande och sött utan att vara onyttigt tack vare bananens naturliga sötma. Den magiska ingrediensen avokado gör det här bananbrödet till allt en hälsojunkie drömmer om!
08 juni, 2018

Det är skillnad på bananbröd och bananbröd. Vissa recept är rena sockerbomber medan andra är riktigt hälsosamma och låter dig själv tillsätta eventuella lyxigheter.

Det här receptet är fritt från spannmål, innehåller inget raffinerat socker och innehåller bra, hälsosamma fetter. Den magiska ingrediensen som lyfter just det här receptet till nya höjder är avokado!

Vill du ha en lite festligare men ändå nyttig variant, prova att peta ner lite hackad mörk choklad, servera med en klick hemgjord Nutella eller med lite turkisk yoghurt och honung eller lönnsirap. Annars är det väldigt gott lättrostat ihop med lite smör och en god ost.

Recept: Bananbröd med avokado

3,5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

2 tsk kanel

1/2 tsk salt

1,5 mediumstor avokado

2 mediumstora mogna bananer. Ju mognare desto bättre

3 msk kokosolja + lite till formen

2 tsk vaniljpulver

5 msk lönnsirap

1 stort ägg

Ev: 1 dl hackad choklad eller nötter

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en brödform med kokosolja. Blanda mandelmjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke.

Mixa bananerna och köttet från avokadon tills det är helt slätt, tillsätt kokosolja, vaniljpulver, lönnsirap och ägg och kör tills det precis blandat sig. Häll sedan över i bunken med den torra blandningen och rör ihop. Vänd ner nötter eller choklad om du önskar.

Häll smeten i formen och baka i ugnen tills den är gyllenbrun och helt torr, cirka en timme. Låt brödet först svalna i formen i 10 minuter innan du låter det svalna helt på ugnsgaller.

Läs också:

Fina brödkorgar att servera frukostbrödet i

4 frukostrecept från Pom & Floras nya kokbok

Frukostrecept från Pom & Floras nya kokbok.

Frukostrecept från Pom & Floras nya kokbok.