ELLE-galan 2019 gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm fredag 18 januari. Före prisutdelningen bjöds det på champagne och kanapéer och efteråt bjöds det på en dignande buffé med både kalla och varma rätter samt en överdådig dessertbuffé. Till det serverades det vin, öl, champagne, drinkar och alkoholfria alternativ. Den som ville kunde även få en kopp kaffe på maten, eller en hot shot!
Här är menyn från ELLE-galan 2019:
Kanapéer:
- Kungskrabba med citron och picklad rättika
- Pocherat vaktelägg med tryffelpärlor
- Mac & cheese med tryffel
- Pumpapuré med apelsinhonung och rostad kastanj
- Rostad jordärtskocka med timjankräm och hasselnötter
Buffé:
- Ceviche på hälleflundra med sjökorall
- Tabbouleh med myntayoghurt
- Svampterrine med rökt forellrom
- Spiskumminstekt lammrostbiff med grillad citronmajonnäs
- Sötpotatissallad med granatäpple, spenat och rostade kokosflingor
- Bjärekyckling med gruyèreost, pumpa och pumpafrön
- Vitlöksstekta räkor och havskräftstjärtar, gemsallad och yuzuemulsion
- Sallad på blomkål, romanesco och broccoli med macademianöt och brynt smör-vinägrett.
- Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålssås smaksatt med vintertryffel, inlagd gurka och vattenkrasse
- Halloumi-sliders med harissamayo, julienne slaw och färsk koriander
- Grillad argentinsk flank steak med chimicurri och krispig potatis
Livestationer
- Ostron
- Spansk ost & chark med kvittenmarmelad
- Laxtartar-strutar med yuzu-crème fraiche
Desserter:
- Buffé med blandade macarons, petit choux & mousse
- Glass-station – gör din egna glass i fyra smaker
- Dippsåser och strössel till glassen
- Chokladfontän & fruktbuffé
Dryck:
- Champagne från Moët & Chandon
- Vin från Saint Clair
- Cocktails med O.P. Anderson
- Öl från Carlsberg
- Kaffe från Paulig
- Vitamin Well
- Ramlösa