7 underbart goda kakor och bakverk till halloween

Recept på tårtor och bakverk till Halloween

Halloween + bakverk = sant! Vi har samlat våra 7 höstiga favoriter som tar Halloweenbuffén till nya höjder.
20 oktober, 2020
Så mixar du läskigt goda Halloweendrinkar
Slå på ljud

Ingen Halloweenbuffé utan ett trevligt säsongsenligt bakverk – eller två. Även om Halloween är helt rätt högtid för att ta ut svängarna kan det lätt bli lite för mycket när det kommer till godsakerna. Vi har samlat 7 magiskt goda kakor och bakverk som går i höstens tecken och känns härligt Halloween-inspirerade utan att vara för mycket. Hugg in!

1. Pumpakaka med frosting och karamelliserade nötter

Sugen på en mindre efterrätt? Bjud på en magisk pumpakaka! Kakan är perfekt i storleken (8-10 bitar) och tar strax över timmen att få klar. Ett tips är att förbereda kakan dagen innan och toppa med frosting och karamelliserade nötter precis innan servering. Nötterna varieras enkelt efter tycke och smak.

Till receptet >>

2. Lakritspavlova med hallon

Här snackar vi sann efterrättslyx! Bjud på den älskade klassikern pavlova i en uppdaterad lakritstappning. Testa Leila Lindholms utsökta recept som är en garanterad vinnare på Halloweenbuffén. Spetsa marängerna med lakrits, skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med söta hallon. Mums!

Till receptet >>

3. Spöktårta med marängbotten och kokostoppar

Okej, det blir ingen komplett lista med Halloween-bakverk om det inte finns minst en spöklik efterrätt. Spöktårtan är dessutom tacksam att slänga ihop då den både är snabb och enkel att göra tack vare färdiga marängbottnar och smaskiga kokostoppar. Maxa fyllningen med grädde, banan och chokladsås.

Till receptet >>

4. halloween-kladdkaka med spindelnätsgaNache

Är du lika förtjust i kladdkaka som vi är? Då är det hög tid att testa ELLE-profilen Catarina Königs magiska Halloween-kladdkaka med stämningshöjaren spindelnätsganache. Det allra bästa? Det tar inte mer än tjugo minuter. Servera med bär och grädde för den bästa smakupplevelsen.

Till receptet >>

5. Läckra spökmaränger

Ge vilken efterrätt som helst ett säsongsenligt Halloween-lyft med spökmaränger. De söta marängerna passar perfekt som dekoration och ögonen gör du enkelt med ett par droppar chokladsås. Enkla, små godbitar när de är som bäst!

Till receptet >>

6. Färgstark lakritstårta med cream cheese

Ytterligare ett läckert recept för lakritsälskaren. I detta recept möter lakrits krämig cream cheese och även om båda ingredienserna är salta blir resultatet alldeles sött och ljuvligt. Ladda upp med glasyr i alla möjliga färger och dekorera med ditt bästa lakritsgodis för en härlig, personlig touch.

Till receptet >>

7. Maxad monsterchokladtårta

Är du ute efter den ultimata tårtan till Halloween? Då är monsterchokladtårtan mitt i prick. Ett tips från Leila Lindholm, som ligger bakom det festliga receptet, är att göra dagen innan för att verkligen försäkra att tryffeln och bottnarna svalnar. Servera tårtan med spökmarängerna eller addera rårörda bär och en klick grädde.

Till receptet >>

LÄS MER:

7 goda och läckra maträtter till Halloweenbuffén

8 goda (och riktigt festliga) drinkar till Halloween

3 läckra efterrätter till Halloweenbuffén