Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

7 nya restauranger i Stockholm – redaktören tipsar

13 okt, 2025
7 nya restauranger i Stockholm – redaktörens tips
New York-bagels, en sushi-pärla och en ny grilldestination är bara några av restaurangerna som öppnar upp dörrarna under hösten i Stockholm – här delar ELLE mat & vins redaktör Nami Kawakita med sig av restaurangerna hon planerar in ett besök på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Du kan åka jorden runt utan att lämna Stockholm i höst – ta en snabb New York-bagel, njut av Sveriges kanske godaste majsbröd och lyxa till det med riktigt fin sushi. Nya krogar dyker upp som svampar i skogen nu till hösten och tur är väl det, det är ju nu vi behöver det som mest.

6 nya restauranger för dig som vill testa något nytt

1. Copine matbar

Copine matbar
Yannick Lagher

Efter en sommar av förberedelser slog Copine återigen upp dörrarna på Kommendörsgatan 23. Bakom restaurangen ligger trion Jim Hammargren, Jacob Nermark och Jonathan Mattsson. Mitt i restaurangen finns en helt ny, social matbar med utsikt direkt in i köket. Det klassiska majsbrödet finns kvar på menyn och smakar som en dröm! Copine är öppet för såväl lunch som middag, det finns chambre séparée för större sällskap och en generös vinlista att botanisera bland. Läget är kanon för du är mitt i smeten men ändå inte!

Annons

Läs mer: jimjacobrestauranger.se

2. Gaijin

Gaijin på japanska betyder ”utlänning” på japanska och det är namnet på Stockholms nya sushi-pärla. I början av september öppnade gänget bakom Främst, Bacchanale och Soyokaze upp den nya restaurangen och här serveras vällagade rätter från det japanska köket. Trots att de nyligen slog upp dörrarna har lovorden inte väntat – maten, vinet, viben, ja allt verkar vara en fullträff! Det verkar onekligen som att en ny restaurangstjärna har tänts och lyser så starkt att den inte går att ignorera. Hit kommer jag planera in ett besök pronto!

Läs mer: gaijinsthlm.se

3. Village Bagels

Village Bagels

I Vasastan har Stockholm äntligen fått en tvättäkta New York-bagel destination när Village Bagels öppnade upp i september. Precis som i New York kavlas, kokas och bakas alla bagels för hand för att få till den perfekta konsistensen. Menyn är liten men genuin med typiska kombinationer som cream cheese och lax och när man kliver in är det som att transporteras till en stökig bakgata i New York. Village Bagels andas kärlek och värme till hantverket, något som verkligen återspeglas när man tar första tuggan av sin bagel.

Annons

För mer info: @villagebagels_sthlm

4. Krog Agrikultur

Mitt i Stockholms hjärta, under självaste guldbron, har restaurangen Agrikultur återuppstått, nu under namnet Krog Agrikultur. Även om duon Filip Fastén och Joel Åhlin belönats med en Michelin-stjärna på Restaurang Agrikultur i Vasastan så ligger här fokus på att skapa en mer familjär och avslappnad känsla dit alla är välkomna, även våra fyrbenta vänner. Råvarorna är det viktigaste, den pocherade marulken ska vara något alldeles extra. Här komponerar du din middag med en magisk utsikt mot Gamla stan och Mälaren.

Läs mer: agrikultur.se

5. DoMa

DoMa

DoMa är ingen ny restaurang men däremot presenterar de ett nytt koncept. Restaurangen som drivs av kockduon Tea Malmegård och Viktor Lejon. Med start i september presenterar DoMa en förfinad restaurangupplevelse; Matsalen, med två fasta menyer och omsorgsfullt utvalda dryckespaket, och Bistro DoMa, som öppnas i källaren och blir den självklara kvarterskrogen med a la carte och skönt barhäng. Låt den kunniga personalen para ihop dryck till din mat och missa för gudsskull inte dessertvagnen – eller den lilla prinsesstårtan på menyn!

Annons

Läs mer: doma.se

6. Sperling & Co

På Sturegatan 6 har Stureplansgruppen slagit upp dörrarna till en destination för den som söker en modern grillrestaurang. Med Michael Andersson, Årets Kock 2024, i spetsen möter klassiska tekniker nutidens uttryck. Restaurangen är förankrad i europeisk grilltradition och här tillagas rätter över öppen, perfekt glöd. På vinlistan ligger fokus på den gamla världen och USA med många alternativ för den nyfikne.

Läs mer: sperlingco.se

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo
Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

7. Trattoria giorgios

Med succékoncepten Basta och Florentine i ryggen, tar Urban Italian Group nästa steg i sin kulinarisk resa och lanserar Tarttoria Giorgio’s där den första restaurangen öppnar under november 2025 i Fältöversten på Östermalm (så håll ut!). Rötterna är djupt förankrade i italiensk matttradition där det klassiska italienska köket möter moderna influenser i en meny som hyllar både tradition och nutid. Räkna med en varm och självklar samlingsplats där matglädje, gemenskap och design står i centrum.

För mer info: @giorgios_trattoria

Annons