7 enkla tips som gör varmkorven till något extra

Med lite fantasi kan du ta varmkorven till nya höjder!

Korv med bröd är en klassiker. Och nog för att den traditionella rätten är god som den är, men ibland är det kul att höja ribban en aning. Här är sju snabba tips som får varmkorven att nå nya smaknivåer.
03 juli, 2019

1. Smarta spiralsnitt

Genom att skära korven till en spiral försäkrar du dig om att den blir genomstekt samtidigt som ytan blir så där härligt krispig.

Gör så här: Trä korven på ett grillspett. Ta sedan en kniv och stick in knivbladet vid korvens topp, med skaftet riktat snett ner mot dig. Sedan vrider du spettet mot knivens blad och låter kniven skära en spiral runt hela korvens längd. Dra ur spettet och lägg på grillen eller i stekpannan.

2. Krispiga kryss

Skåra korven för mycket smak.

Gör så här: Ta den råa korven och skär kryss med en kniv. Dränk sedan korven i barbecuesås så att marinaden sjunker in i skårorna innan du lägger den på grillen. korven blir då krispig på ytan och saftig på insidan.

3. Baconlindad korv med fyllning

Baconlindad korv med fyllning.

Baconlindad korv med fyllning. Foto: Shutterstock

En korv med fyllning förhöjer smaknivån och gör även måltiden lite maffigare.

Gör så här: Här behöver du en lite tjockare korv. Skär en djup skåra längs med hela korven. Fyll den sedan med ost och lök eller annat valfritt tillbehör. Linda därefter in korven i bacon, vilket kommer hålla fyllningen på plats, och lägg på grillen.

4. Korvwraps

Ett supersnabbt och enkelt snack som med fördel ersätter din vanliga korv med bröd.

Gör så här: Strö ost och lök över ett tortillabröd eller annat tunnbröd. Linda sedan in korven och lägg på grillen eller i stekpannan.

5. Bläckfisk-korvar för barnen

Bläckfisk-korvar för barnen.

Bläckfisk-korvar för barnen. Foto: Shutterstock

Ännu en variant för att glädja de minsta är att förvandla korven till bläckfiskar.

Gör så här: Dela korven på mitten. Skär sedan djupa snitt längs med korven för att skapa armar men lämna ett par centimeter vid änden som huvud. Vips så har du skapat en bläckfisk. Och vill du ta det steget längre kan du även skära små ögon och en glad mun.

6. Festliga ord

En korv med namn på är ett perfekt trick för att göra maten lite roligare för barn, men kan även imponera på vuxna.

Gör så här: När korven är rå skär du in önskat ord med en kniv eller annat vasst föremål. Sedan kokar du korven varpå det du ristat in kommer att svälla upp och bilda en tydlig text som sticker ut.

7. Spagetti med korv – med en twist

Spagetti med korv – med en twist.

Spagetti med korv – med en twist. Foto: Shutterstock

En roligare variant av spagetti med korv, som barnen kommer att älska.

Gör så här: Skär korven i sex bitar. Bryt av spagetti på mitten och stick genom korvbitarna. Omkring sex strån i vardera korvbit är lagom. Sedan behöver du bara koka korvspagettin – och du är klar.

Fler tips och recept: 4 korvar med goda toppings

4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling

4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling

Källa: SheKnows