4 korvar med goda toppings

Korvar med goda toppings.
Senap och ketchup i all ära, men om du toppar korven med hemmagjord karamelliserad lök, pickle relish, tomatsalsa eller krämig jalapenoslaw kommer du garanterat att ta den till nya höjder.
Annons

1. Karamelliserad lök

4 personer
Tid: 15 minuter

Så enkelt och så gott! Passar även på burgare, mums.

Du behöver:

4 grillkorvar
4 korvbröd

Karamelliserad lök:

2 gula lökar
1 msk smör
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
120 g bacon

Annons

Gör så här:

Strimla lökar och stek dem i smör tills de börjar få färg. Sänk värmen, strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 3 minuter eller tills löken blivit mjuk och vinägern kokat in. Knaperstek bacon och klipp i mitar. Servera till hotdogs.

Annons

2. Pickle relish

4 personer
Tid: 10 minuter + 1 dygn för att dra

Det sötstarksyrliga i den här relishen är alldeles underbar till något rökigt, grillat.

Du behöver:

4 korvar med hög kötthalt
4 korvbröd

Relish:

3 saltgurkor
10 cornichoner
1 tsk senapsfrö
1 tsk honung
1 tsk äppelcidervinäger

Gör så här:

Hacka saltgurkor fint och blanda med hackade cornichoner, senapsfrö, honung och äppelcidervinäger. Lägg i en skål och täck över. Låt helst dra i kylen i ett dygn innan servering. Servera till korv med hög kötthalt.

Annons

3. Tomatsalsa

4 personer
Tid: 15 minuter

Söta tomater och sojabönor passar ihop.

Du behöver:

4 lammkorvar
4 korvbröd

Salsa:

1 msk rapsolja
400 g kvisttomater
2 dl sojabönor
1 dl hackad koriander
1/2 rödlök (hackad)
2 salladslökar (hackade)
1/2 lime, saft och rivet skal
salt och peppar

Gör så här:

Rosta tomater, bönor, koriander och lökar lätt i rapsolja i en panna tills det blir varmt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera till korven.

Annons

4. Krämig jalapeñoslaw

4 personer
Tid: 10 minuter

Coleslaw är nästan ett måste till grillat.

Du behöver:

4 chorizokorvar
4 korvbröd

Slaw:

2 morötter (strimlade)
200 g vitkål (strimlad)
5 bitar inlagd jalapeño (hackade)
3 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1/2 lime, saften
salt, peppar och socker
1 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här:

Blanda morötter och vitkål med jalapeño, majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. Grilla korven, servera i bröd med coleslaw, toppa med frön.

Annons
4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling
4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN:


Annons

Laddar