Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

5 vintrender du bör ha koll på 2021

15 jan, 2021 
Vintrender du inte får missa 2021
Från ekologiska val till orange i mängder. Spana in vintrenderna att ha lite extra koll på 2021.
Annons
5 Vintrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

De flesta drog nog en lättnadens suck när vi nådde slutet av ett turbulent 2020. För den trendintresserade är det dags att blicka framåt på riktigt och kika närmare på vad som gäller för det nya året. Vi har spanat in årets dryckestrender och hittat 5 vintrender för 2021. Trenderna är sammanställda av The Wine Company och berör både smak, konsumtionsval och nya druvsorter.

Så naturligt som möjligt

Ekologiska viner är fortsatt eftertraktade och trenden ser bara ut att stiga ytterligare under 2021. Ekologiska viner och naturviner med en grönare produktion och så lite onaturliga ämnen som möjligt är en allt vanligare preferens bland vinentusiaster. Det ökade intresset för just ekologiskt i glaset hänger ihop med en allt större medvetenhet kring vad drycken faktiskt innehåller.

Historien bakom

Utöver medvetenhet kring innehåll börjar allt fler intressera sig för historien bakom vinet i fråga. Vad är det för skillnad på olika vinregioner, vilket vin passar bäst till vad och vad har just det här vinet för ursprung? Kunnighet och framförallt nyfikenhet är allt mer framträdande 2021.

Annons

Vinshopping online

Med rådande pandemi i åtanke har majoriteten av vår konsumtion flyttats från fysiska butiker till onlinebaserade motsvarigheter. För många av oss sker all slags konsumtion på nätet, ett smidigt och framförallt bekvämt alternativ som bara kommer fortsätta att blomma och utvecklas ännu mer.

Orange är det nya röda

Ett glas rött i all ära, men 2021 står orangevin allra högst i kurs. Det orangea vinet är egentligen ett mörkare vitt vin med en tillverkningsprocess som påminner om framställningen av röda viner. Ett annat plus är att orangevinet oftast inte innehåller några tillsatser, vilket för tankarna till de minst lika trendiga naturliga vinerna.

Variera mera

Alla har vi våra vinfavoriter, däremot intresserar sig allt fler av att vidga sina vyer och överraskas av nya smaker. I takt med att historien bakom vinet känns allt mer lockande vill konsumenter även upptäcka helt nya sorter. Även alkoholfria viner fortsätter att öka i popularitet, med ett växande utbud och en hel uppsjö av goda varianter.

Källa: The Wine Company.

Foto: Shutterstock.

LÄS MER:

Annons