4 lättlagade och somriga recept

Under årets varma dagar vill vi ha mat som antingen serveras kall eller som går snabbt att laga. Här har vi samlat fyra favoriter, varav en efterrätt, som är lättlagade och fräscha och som gjorde för att ätas en riktigt solig sommardag. Vår kycklingburgare toppar vi med frisk mangodressing och en uppiggande jordgubbssalsa som direkt för tankarna till palmer och stränder. Vill du däremot ha något som påminner om svensk sommar så är denna snabba pasta med rökt lax, sparris, purjolök, citron och dill vad du ska laga. Och för alla heta dagar när vi vill äta något svalt så är det tabbouleh med kikärter och grillad halloumi som vi dukar fram.
Sommarens godaste efterrätt undrar du om? Det är den här magiskt lyxiga mascarponeglassen med hallon och pistaschnötter som du enkelt gör själv med kondenserad mjölk som gör den ljuvligt krämig.
PASTA MED RÖKT LAX OCH SPARRIS

Lättlagad pastarätt med citron, purjolök och dill som ger en härlig smak av svensk sommar.
KYCKLINGBURGARE MED MANGODRESSING

En exotisk burgare där jordgubbsalsan överraskar och för tankarna till varmare bredgrader.
TABBOULEH MED KIKÄRTER OCH GRILLAD HALLOUMI

Den klassiska persiljesalladen som blir extra matig när den får sällskap av kikärter och grillad halloumi.
MASCARPONEGLASS MED HALLON OCH PISTASCHNÖTTER

Lyxig glass du busenkelt rör ihop hemma!