3 svårslagna recept med sparris
Sparris är en riktig vårdelikatess som lyfter vilken rätt som helst. Oavsett om det är grön eller vit sparris så är det en råvara som signalerar att ljusare tider är här. Med ett knippe sparris är möjligheterna oändliga! Servera i en sallad med nässlor och rädisor, eller låt den vara huvudperson i en förrätt med krämiga ägg och rom. Den passar också lika bra att ha som tillbehör till t ex ugnsbakad lax med sojadressing. Passa på att frossa i sparris nu när säsongen äntligen är här!
Primörsallad med vit sparris
Den vita sparrisen får fint sällskap av rädisor och nässlor, sen toppas hela kalaset med bearnaisedressing.
Recept: Primörsallad med vit sparris
Vit sparris med ägg och rom
Vit sparris, krämiga ägghalvor och stenbitsrom är en elegant förrätt för alla tillfällen.
Recept: Vit sparris med ägg och rom
Ugnsbakad lax med grön sparris
Sparris, lax och en sötsyrlig sojadressing ger en härlig balans av olika smaker.
Recept: Ugnsbakad lax med grön sparris